Salvador Balliu és escollit nou president del Consell Comarcal

Aquest dijous al migdia ha tingut lloc la sessió plenària de constitució del nou Consell Comarcal de la Selva del mandat 2019-2023. L’acte ha comptat amb una sala plena de gom a gom i amb una àmplia presència de representants municipals.

Un cop constituïda la mesa d’edat s’ha procedit al jurament del càrrec per part dels 33 consellers i conselleres que formen el plenari. Àstrid Desset ha estat la única consellera que no ha pogut prometre el càrrec al estar absent per motius personals. A continuació s’han presentat els candidats a la presidència . De totes les formacions que constitueixen el nou Plenari només el grup de JUNTS, Esquerra Republicana de Catalunya i Ciutadans han presentat candidatura. Un cop finalitzada la votació, s’ha procedit al recompte de vots. Salvador Balliu de Junts per Catalunya ha estat escollit president del Consell Comarcal de la Selva gràcies als vots dels cinc consellers d'Independents de la Selva (IdS) i dels quatre del PSC, que sumats als nou representants que tenen els de Junts per Catalunya, han donat una majoria àmplia (18 vots de 33), revalidant així l’acord de l’anterior mandat.

Balliu va entrar com a president de l'ens l'abril de 2013, després que esclatés el cas Manga i obligués al seu antic president, Robert Fauria, a dimitir del càrrec. En aquell moment el també alcalde de Caldes de Malavella va acabar la legislatura fins al 2015 i a les eleccions municipals va ser escollit novament president i ara ha encetat el seu segon mandat complet.

Un cop ocupada la presidència Balliu ha donat la paraula als diferents portaveus dels grups polítics que han explicat el sentit del seu vot. La intervenció dels socis de govern de Junts per Catalunya, els Independents de la Selva i el PSC, s’han centrat a remarcar el suport que ja han donat a Balliu en aquest darrer mandat.

Un cop finalitzat el plenari ha estat el moment per realitzar la foto de grup. El ple de cartipàs del Consell Comarcal de la Selva tindrà lloc el proper dimarts 16 de juliol a les 12 h del migdia.

 

 investidura consell comarcal

  Imatge