Riells i Viabrea sancionat per irregularitats en una llicencia d'obres del 2006

Aquest dilluns durant la sessió ordinària del ple de l’Ajuntament de Riells i Viabrea s’ha donat compte de la sentència judicial que obliga al consistori ha pagar dos milions quaranta mil euros més interessos. El motiu és un seguit de deficiències en la llicencia d’obres, parcel·lació i manca de projecte d’urbanització en unes obres en el barri de l’estació el 2006.

La demanda inicial era de dotze milions d’euros. L’empresa promotora demandant va fer fallida el 2008. La llicencia d’obres també afectava altres promotors en el mateix sector. La sentència suposa un cop dur a l’Ajuntament de Riells i Viabrea tenint en compte que el pressupost anual és de tres milions sis cent mil euros. Des de l’equip de govern s’assegura que no és pujaran impostos per tal de fer front al pagament.

Des de l’oposició es considera que la sentència arriba en mal moment i s’aposta per buscar la millor manera per afrontar el pagament de la sanció.

Junts per Riells i Viabrea considera que es podria haver arribat a un acord amb l’empresa promotora.

El proper dilluns 22 de setembre a dos quarts de vuit al Casal del Poble està prevista la celebració d’una sessió informativa oberta als habitants de Riells i Viabrea per explicar la sentència.

Altres punts d’interès de la sessió plenària han estat l’aprovació inicial del projecte modificat d’obres d’urbanització de Can Salvà o la proposta de festes locals al municipi per a l’exercici 2020 que seran el 3 d’agost i el 16 de novembre.

Josep Maria Bagot, alcalde de Riells i Viabrea, ha donat per finalitzat el ple quan passaven dos minuts de tres quarts de vuit de la tarda.   

 

 pel municipal riells i viabrea multa

  Imatge