Vilobí d’Onyar acull l’Aplec de Santa Margarida més solidari

Vilobí d’Onyar ha acollit aquest passat dissabte una nova edició de l’Aplec de Santa Margarida, una celebració centenària considerada com una de les més tradicionals que es duen a terme a la localitat de La Selva.

La jornada s’ha iniciat a les vuit del matí amb una missa solemne que ha tingut lloc a l’ermita de Santa Margarida, en honor a la Santa que dona nom a la petita església. De forma alternativa, el públic ha escoltat diverses oracions cristianes i ha pogut gaudir d’algunes cançons de caire religiós. La missa ha estat dirigida per Esteve Sureda, rector de Vilobí d’Onyar, Sant Dalmai i Brunyola. Gairebé dues-centes persones han presenciat l’acte religiós, fet que ha propiciat que els organitzadors hagin hagut d’instal·lar cadires a l’entrada de l’ermita degut a l’elevada afluència d’assistents.

Després de la missa, ha tingut lloc una xocolatada popular. Envoltats d’un entorn natural idíl·lic, els assistents han pogut esmorzar de valent amb un got de xocolata calenta i melindros. En total, s’han repartit més de 20 kg de xocolata calenta i 400 unitats de melindros. Amb l’organització d’aquesta trobada, l’objectiu dels promotors ha estat recaptar fons per tal de poder encarregar una nova imatge de Santa Margarida, després d’haver estat sostreta recentment.

Pel que fa a la tarda, ha tingut lloc el tradicional rosari a càrrec de Jordi Pascual, mossèn de Maçanet de la Selva. Els assistents, situats en el porxo de l’ermita de Santa Margarida, han verbalitzat diverses oracions religioses. A continuació, s’ha celebrat una petita processó per els voltants de la capella. Malauradament, la novetat de la marxa d’enguany ha estat l’absència de la imatge de Santa Margarida.

Acte seguit, ha tingut lloc una de les activitats mítiques de l’aplec: el popular concurs de coques. Els participants han temptat la sort amb les cartes i els guanyadors s’han emportat una coca de Can Noguera, una pastisseria molt arrelada al municipi. En total, s’ han entregat una cinquantena de coques a la gent que ha resultat guanyadora. Simultàniament, la cobla La Flama de Farners ha amenitzat la jornada de la tarda amb la seva música i el públic ha gaudit ballant les tradicionals sardanes, un element intrínsecament vinculat amb la identitat cultural de tots els catalans i catalanes.

Després de tots els actes, hi ha hagut una bona part dels assistents que han decidit muntar la paradeta i quedar-se a berenar. Així doncs, amb aquest berenar-sopar, s’ha posat punt i final a una nova edició de l’Aplec de Santa de Margarida.

 

 

  Imatge