Caldes encara la seva Festa Major amb tot un seguit d'activitats

Caldes de Malavella ja ho té tot a punt per donar aquesta nit el tret de sortida oficial a la seva Festa Major amb el gran sopar popular a l’envelat. Durant aquest passat cap de setmana ja s’han celebrat tot un seguit d’activitats emmarcades en la programació de la Festa Major.

Una de les més rellevants ha estat el 18è Concurs de pintura ràpida. El dissabte, de bon matí, els i les participants han realitzat les inscripcions pertinents per poder pintar en poques hores un quadre ja fos amb tècnica lliure o aquarel·la que tingués com a motiu Caldes de Malavella i el seu entorn. Enguany han participat més de 50 artistes provinents de tot Catalunya i també alguns participants del País València i el País Basc. Després de 18 edicions el concurs de pintura ràpida de Caldes és un clàssic en la seva modalitat.

A la tarda ha tingut lloc l’acte de lliurament de premis a la terrassa del Casino.  El primer premi en la categoria d’aquarel·la valorat en 450 euros ha estat per Josep Plaja per aquesta aquarel·la. El segon premi valorat en 350 euros ha estat per Piedad Santamaria per aquest quadre. El tercer premi valorat en 300 euros ha estat per Joan Colomer per aquesta aquarel·la. Pel que fa a tècnica lliure el primer premi valorat en 1.400 euros ha estat per José Manuel Aznar per aquesta obra. El segon premi valorat en 1.000 euros ha estat per Lluís Puiggrós per aquest quadre. El tercer premi valorat en 450 euros ha estat per Aida Mauri per aquesta obra.

Un cop entregats tots els premis s’ha inaugurat l’exposició de les obres dels participants que romandrà oberta fins l’11 d’agost. Entre les obres no premiades els visitants podran votar les seves favorites, una per categoria, que rebran els dos Premis del Públic.

Paral·lelament al Concurs de pintura ràpida, dissabte al matí s’ha celebrat també la 2a edició de Pintura a l’asfalt que ha batut rècord de participació amb més de 50 participants. Durant el matí nens i nenes acompanyats pels seus pares han dibuixat amb guix diferents motius sobre l’asfalt. Tots els i les participants han rebut un obsequi i un cop finalitzada l’activitat s’ha realitzat un sorteig per cada una de les 4 categories participants.

Dissabte al matí també ha tingut lloc a l’envelat de la zona firal l’esmorzar de caçadors organitzat per la societat de caçadors Sant Esteve.

Una de les novetats d’enguany ha estat la celebració del 1r Torneig 12h de Festa Major Vichy Catalán en la modalitat futbol 7. Un total de 6 equips han participat en el torneig celebrat a l’estadi Vall-Llobera. Després de disputar la fase inicial  l’Eibar de Mou i els Blacks han disputat la final amb un resultat de 6 a 4 a favor de l’Eibar de Mou. A la tarda ha tingut lloc l’entrega de premis. Els Coca Juniors han quedat tercers després de derrotar als Galactic Boys per 3 a 0. En segon lloc els Blacks que han rebut un premi de 250 euros i en primer lloc l’Eibar de Mou  amb un premi de 400 euros. Un cop finalitzada l’entrega de premis s’ha realitzat una foto de grup amb els equips guanyadors d’aquest 1r Torneig de Festa Major.

Dissabte a la tarda s’ha celebrat la 3a cercavileta de gegantons i capgrossos. La plantada ha tingut lloc davant de la Casa dels Gegants a la plaça Cruïlles.  Tots seguit s’ha iniciat la cercavileta pels carrers de Caldes de Malavella. Prop d’una vintena de gegantons han omplert el recorregut enmig d’una gran animació. Amb tot aquest seguit d’actes celebrats aquest passat cap de setmana Caldes encara una Festa Major farcida d’activitats.

El grup Carisma Teatre ha representat en dues sessions repartides entre dissabte i diumenge al Teatre-Cinema Municipal l’obra “La Cage o la gàbia de les boges”. En clau de comèdia musical el grup teatral de Caldes de Malavella ha ofert una fusió entre el musical “La cage aux folles” i “Priscila” que ha fet les delícies del públic assistent.

Diumenge s’ha celebrat la XXVII Marxa popular a Sant Maurici organitzada pel Club  Excursionista de Caldes de Malavella amb el suport de l’Ajuntament. Més de 300 inscrits han participat enguany d’aquesta tradicional marxa que compta amb un traçat de 10 km pels paratges naturals de Caldes. Amb aquesta activitat ja s’enfilen els principals actes de la Festa Major del municipi.

Els i les participants de la marxa han pogut gaudir de l’entorn natural i el patrimoni cultural de Caldes de Malavella. Aquesta nit ja està tot a punt per celebrar el gran sopar popular de Festa Major a l’envelat que suposarà l’inici de sis dies farcits d’activitats.

 

 previa festa major 2019

  Imatge