La llar d'infants "La Miraculosa" tanca les seves portes

Aquest dimecres prop d’una seixantena de persones s’han concentrat davant les portes de la llar d’infants “La Miraculosa” de Santa Coloma de Farners. El centre, de titularitat privada,  tanca definitivament les seves portes i el proper curs ja no funcionarà.

Davant d’aquesta situació, pares i mares afectats han volgut mostrar el seu malestar. La Fundació Vicenciana, titular de la llar d'infants "La Miraculosa", va anunciar fa uns mesos la seva voluntat de no seguir amb el funcionament habitual del centre. Davant d’això, s’havia promogut un projecte de continuïtat gestionat a través de la cooperativa educativa "El Trèvol", incentivat a través de diferents famílies i educadores de l'antiga llar. Aquesta iniciativa comptava amb el suport de l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners però tot i això no podrà tirar-se endavant. La Fundació Vicenciana s’ha negat a llogar els espais a la cooperativa "El Trèvol" i això ha fet del tot inviable el nou projecte, ja que no es pot disposar de l’espai i tampoc hi ha alternatives per dur-lo a terme.

Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament de Santa Coloma s’ha compromès a garantir una plaça a les llars municipals als infants que el curs vinent tenien previst assistir-hi. Dimarts ha tingut lloc el sorteig per otorgar plaça a les llars municipals de Santa Coloma de Farners per al curs vinent.

A banda, l’Ajuntament de Santa Coloma ha convocat un ple extraordinari aquest dimecres per aprovar una modificació de plantilla de les educadores de les llars d'infants municipals, i així permetre donar l'atenció al major nombre d'alumnes que es matricularan, en absorbir les famílies que inicialment havien d'assistir a la llar "El Trèvol".

 

 tancament llar dinfants la miraculosa

  Imatge