Riells i Viabrea celebra la Festa Major conservant les activitats més mítiques

Riells i Viabrea ha celebrat durant aquests darrers dies la seva Festa Major, unes dates molt assenyalades per tots els seus habitants. De divendres a dilluns han tingut lloc tot un seguit d’activitat lúdiques, culturals i de lleure pensades per satisfer a tots els públics.

Una de les més populars han estat els sopars populars organitzats per el Club Jove Riells, una associació de més de trenta anys de vida que juga un paper molt actiu en la dinamització social del municipi. Durant tres dies, més de 2.000 persones han gaudit d’una vetllada estiuenca entre familiars i amics. Els sopars han gaudit d’una gran assistència i uns 80 voluntaris i voluntàries han hagut de treballar de valent, ja que en l’edició del dissabte han aconseguit atendre a més de 1.200 comensals. La carn a la brasa ha estat el producte estrella del menú, i en el sopar del dissabte s’han repartit més de 200 kg de xai i 900 botifarres, entre altres coses.

Divendres ha tingut lloc al pavelló municipal el tradicional pregó de Festa Major a càrrec de la companyia Montcabrera Teatre. Aquesta agrupació teatral ha dut a terme un recordatori de l’obra El Retaule de Bernat II, que es va estrenar l’any 2014 al pati d’armes del Castell de Monsoliu, commemorava el 650 aniversari de la caiguda del vescomte de Cabrera, Bernat II.

En la jornada festiva s’ha tornat a comptar amb els tobogans aquàtics “Splash Slide”. Inaugurades per l’alcalde, Josep Maria Bagot, i per alguns membres del consistori, les pistes d’aigua d’enguany han estat més llargues que els anys anteriors, ja que han arribat als 129 metres de llarg. Els assistents s’ho han passat d’allò més bé i han combatut el fulgurant calor remullant-se i llençant-se per aquestes llargues pistes. En total s’han aplegat més de 500 persones, fet posa de manifest que els tobogans “Splash Slide” han estat un dels atractius d’aquesta Festa Major.

Una altra de les activitats mítiques d’aquesta Festa Major ha estat La Gimcana Marrana, celebrada al costat del camp de futbol. Enguany, hi ha hagut dues categories: la infantil, on han participat tres equips de sis membres, i la de més de 14 anys, amb vuit equips de sis membres inscrits. L’activitat ha anat a càrrec de la companyia Anigami, i abans de començar han explicat a tots els assistents les normes a tenir en compte. Després d’un petit escalfament, grans i petits han gaudit d’una tarda de competició i de fang. Els participants han jugat a futbol i a voleibol en camps plens d’aigua enfangada i han realitzat diverses proves en les que s’han hagut d’embrutir per superar-les.  D’aquesta manera, amb aquesta activitat els participants s’ho han passat d’allò més bé.

La Festa Major de Riells i Viabrea ha comptat amb actes destinats a tots els públics, com ara la festa de l’escuma a càrrec de la companyia Diversils. Grans i petits s’han aplegat davant de la Biblioteca Pompeu Fabra i s’han refrescat per reduir els efectes de la calor. Els assistents han gaudit d’una bona estona i no han parat de ballar en cap moment. Una altra activitat que s’ha dut a terme ha estat el concurs de dominó al bar del Camp de Futbol. En total han participat 5 parelles i els participants han hagut d’afinar el seu sentit de l’estratègia per aconseguir la victòria. Les parelles que han resultat guanyadores s’han endut diversos premis.

D’altra banda, la música no ha faltat a la Festa Major de Riells i Viabrea. El pavelló ha acollit els tradicionals balls de Festa Major, com el del divendres a càrrec de La Principal de la Bisbal. Dissabte ha tingut lloc el tradicional Ball de Rams a càrrec de l’Orquestra Selvatana, on la Delegació de l’Oncolliga del municipi ha venut roses per tal de seguir ajudant als malalts de càncer. En el pavelló també hi ha hagut concerts, com el de la gironina Susana del Saz, i espectacles com el de dansa i animació a càrrec de l’Escola Contrajazz de Sant Celoni.

En l’apartat musical, també ha destacat el Concert-Vermut al Casal del Poble. El diumenge, el duet Amalgama, ha fet gaudir a la vuitantena d’assistents que s’han aplegat amb les seves melodies acústiques, únicament conformades per un violí i una guitarra. El públic, mentre feia el vermut, ha pogut escoltar una actuació musical sofisticada i de gran nivell.

Un altre espai d’oci nocturn destacat ha estat la Plaça de la Vila, on tampoc han faltat la música i la festa. Els habitants del municipi han pogut gaudir de nits plenes d’emocions gràcies a la música de DJ Pepe, del grup de versions Los 80 Principales, i de l’agrupació musical Wasa Corporation. Tots ells han acompanyat a tots els assistents fins a altes hores de la matinada.

Des del consistori municipal la satisfacció és màxima principalment per dos motius: perquè els habitants del municipi han sortit al carrer per celebrar la Festa Major i per la seva assistència i participació en el munt d’activitats d’enguany.

La companyia Montcabrera Teatre ha copat el protagonisme en el programari del dilluns, amb la representació de l’obra “Dues nits de Nuvis” de Nick Hassy. La funció ha estat un espectacle en format “sainet”, un estil escènic conformat per peces còmiques curta durada. Així doncs, “Dues nits de Nuvis” ha garantit un fi de festa ple de comicitat. D’aquesta manera, amb aquesta representació s’ha posat punt i final a la Festa Major de Riells i Viabrea.