18 equips competeixen a la Lliga de Kubb de Santa Coloma

Cada dimarts i dijous al vespre, durant els mesos d’estiu, es disputa a Santa Coloma de Farners la sisena lliga de Kubb de Farners de la Selva.

Un joc que també es coneix com a escacs viking i gaudeix d’una gran popularitat a Escandinàvia.

Més de mil anys després del seu naixement, continua posant a prova la força, destresa, estratègia, coordinació i punteria dels jugadors que, dividits en dos equips, competeixen per tombar les peces del contrari que s’anomenen kubars i, en últim lloc, la figura del Rei, situada al mig de la pista.

Les partides es juguen a la Plaça de Farners, de les deu fins a la mitjanit.

Any rere any, la lliga ha anat guanyant popularitat a Santa Coloma. En aquesta quarta edició de la lliga, s’hi han inscrit una vintena d’equips amb un centenar de jugadors i jugadores, aproximadament. 

L’edat mínima per participar són els 14 anys, tot i que es permet la inscripció de nois i noies menors d’aquesta edat si es compleixen diferents requisits.

El campionat es desenvolupa en dues fases. La primera en format de lligueta i la segona consisteix en un play-off. Els equips s’ho prenen tan seriosament que fins i tot dissenyen el seu propi escut o logo i escullen un nom de combat.

Els partits tenen una durada de 15 minuts i es fan diferents rondes on l’esperit competitiu harmonitza perfectament amb les ganes de passar-s’ho bé.

L’afició pel Kubb, de mica en mica, es va estenent i ja hi ha altres pobles de la comarca que organitzen els seus propis tornejos. 

 

 lliga kubb santa coloma de farners 2019