La 33a Festa de l’Estiuejant de Sant Hilari, tot un èxit de participació

Aquest passat dimecres ha tingut lloc a Sant Hilari la 33a edició de la Festa de l’Estiuejant, una diada organitzada per El Casal d’Avis “Can Blat” i l’Ajuntament de Sant Hilari, que reconeix la fidelitat dels estiuejants que hi tornen any rere any.

En l’edició d’enguany, els assistents s’han trobat pel matí davant de Can Rovira per iniciar el trajecte fins a l’ermita del Nen Jesús de Praga. Per arribar al petit santuari hi ha hagut persones que hi han anat caminant, i d’altres que han optat per anar-hi en cotxe. Un cop a la petita església, els assistents han dut a terme la veneració del Nen Jesús de Praga amb el tradicional cant dels Goigs. L’encarregat de dirigir les oracions i els cants ha estat Josep Tordera, director de la Coral de Can Blat. Després de la cantada, hi ha hagut aigua i Jaumets per a tots els presents.

Per la tarda, la Plaça Porxada del poble ha acollit les tradicionals havaneres, aquest any a càrrec d’Els Cantaires de l’Estany. Aquesta agrupació musical de Banyoles ha ofert un concert on han mostrat al públic hilarienc el seu repertori musical, conformat principalment per un mix d’havaneres i sardanes. Així doncs, la celebració ha estat tot un èxit de participació, ja que a la plaça s’hi han aplegat més de dues centes persones.

Seguidament ha tingut lloc l’entrega de la Guilla d’Or, un distintiu que atorga el consistori a l’estiuejant escollit gentilesa de la joieria Breix. L’alcalde del municipi, Joan Ramón Veciana, la regidora de Festes i de la Gent Gran, Clara Costa, i el president de Can Blat, Pep Canudes, han estat els encarregats de lliurar el premi a Trini Bonvehí, l’homenatjada d’enguany. 

Així doncs, després de 59 anys estiuejant a Sant Hilari és considerada una hilarienca més. Durant la jornada també hi ha hagut coca i una copa de cava per tothom. Així doncs, amb les cançons dels Cantaires de l’Estany, s’ha posat punt i final a la 33a edició de la Festa de l’Estiuejant de Sant Hilari.

 

 

 

  Imatge