Sils aposta per les sardanes en les seves Ballades d’Estiu

Aquest passat divendres ha tingut lloc a Sils la segona edició de les Ballades d’Estiu, un conjunt d’audicions de sardanes i altres actuacions musicals programades per l’Ajuntament de Sils i per l’Associació de Sardanistes “Francesc Mas Ros”.

En l’edició d’enguany, els assistents han pogut gaudir d’aquesta dansa icònica de la cultura catalana gràcies a l’actuació de la cobla La Principal d’Olot. Aquesta agrupació, ben representativa de la capital de la Garrotxa i de més de 100 anys de vida, ha ofert tot el seu repertori sardanista amb un concert de gran nivell. Així doncs, el públic silenc s’ho ha passat d’allò més bé, ja que ha presenciat una sensacional actuació musical a la fresca i amb bona companyia, i a més a més ha pogut practicar aquest ball tan intrínsecament lligat a tots els catalans i catalanes. En aquest sentit, els habitants de Sils estan molt satisfets per aquesta iniciativa musical engegada per el consistori.

Les Ballades d’Estiu de Sils han comptat amb la col·laboració de l’Associació de Sardanistes “Francesc Mas Ros”, un grup de persones que vetlla per la promoció de les sardanes i que lluita inexorablement per evitar la seva desaparició. Amb l’organització d’activitats musicals i culturals d’aquesta índole, l’Ajuntament posa de manifest el seu compromís per dinamitzar les nits dels municipi.

Per arrodonir la jornada musical, els assistents han tingut a la seva disposició servei de bar. D’aquesta manera, els amants de les sardanes estan de sort, ja que podran gaudir d’aquest emblema de Catalunya durant tot el que resta del present mes d’agost i del pròxim mes de setembre.

 

 

 

  Imatge