Èxit del III Aplec Jove Bastoner de Catalunya celebrat a St. Hilari

Aquest cap de setmana Sant Hilari ha estat la seu del III Aplec Jove Bastoner de Catalunya. Durant tres dies la capital de les Guilleries ha acollit tot un seguit d’activitats organitzades per la Coordinadora de ball de bastons de Catalunya i Els bastoners de les Guilleries.

Al III Aplec hi ha participant una desena de colles vingudes d’arreu del país. L’Aplec Jove Bastoner de Catalunya va néixer el 2017 per crear un espai on el jovent del principat que fa ball de bastons es pogués trobar, intercanviar experiències i crear balls representatius del país. Un dels moments àlgids d’aquest III Aplec ha estat la cercavila de bastoners que ha recorregut diferents places de Sant Hilari. Acompanyats pels Gegants i capgrossos, a cada parada els joves bastoners han fet tota una demostració de les seves habilitats en aquesta dansa popular. Aquesta edició de l’Aplec Jove Bastoner de Catalunya ha estat una de les més exitoses .

Enguany Sant Hilari ha estat el municipi escollit per acollir la tercera edició de l’Aplec Jove Bastoner de Catalunya. D’aquesta manera es pretén donar un impuls a la creació de colles joves de bastoners a comarques gironines. Actualment n’hi ha un total de set. Els bastoners de Sant Hilari ja compten amb una trajectòria de deu anys.  La nova generació ha entrat a formar part de la junta i ha donat un nou impuls a la colla.

El ball de bastons ha estat molt present en multitud de celebracions i festes al llarg de la història. Aquest fet ha suposat que en l'actualitat hi hagi diferents tipologies d'indumentària, de coreografies i de músiques així com d'acompanyaments musicals. L’èxit del tercer Aplec Jove Bastoner de Catalunya garanteix la pervivència d’aquesta antiga tradició.

La cercavila de dissabte ha finalitzat a la plaça Moragues on ha tingut lloc també la participació d’altres entitats i associacions del municipi vinculades a la cultura popular com ara la colla de gegants i capgrossos o els Guillables. Per tancar la jornada s’ha celebrat un sopar a la mateixa plaça que ha comptat amb la col·laboració de Guillacats i els Bub Bub’s.

 

 Aplec bastoner

  Imatge