Riudellots estrena el nou Skatepark del Sector Ponent

Riudellots de la Selva ha inaugurat, aquest dijous, el nou skatepark del Sector Ponent.

Les noves instal·lacions estan situades en el carrer Gregal, a la urbanització Sector Ponent, i ocupa l’espai de l’antiga pista de bàsquet de MIFAS. El nou parc permetrà en els amants d’aquest esport practicar patinatge, skateboarding i el BMX, una disciplina de ciclisme molt espectacular per les acrobàcies, que en l’argot es coneixen com a trucs, que realitzen els pilots en el circuit.

L’equipament fa realitat la petició d’una representació de pares i mares de l’escola de Riudellots que van demanar a l’Ajuntament un parc per practicar aquests esports i evitar a les famílies que s’haguessin de desplaçar a altres poblacions.

L’Ajuntament va convocar una consulta entre les famílies per saber si hi havia prou suport al projecte i va parlar amb MIFAS per determinar la compatibilitat del parc amb les activitats de l’entitat així com recuperar l’ús de la pista de bàsquet que feia temps que estava en desús.

La inauguració l’ha presidit l’alcaldessa, Montserrat Roura, acompanyada dels regidors i regidores Xevi Lòpez, Cristina Pineda, Carme Camps i Gerard Fabrellas.

La instal·lació està formada per cinc elements amb diverses rampes, caixes i baranes i ha costat 16.000 euros. Però el condicionament de l’espai ha comportat una inversió total d’uns 24.000 euros. 

L’edat mínima recomanada d’utilització és de 10 anys i els menors han d’anar acompanyats d’un adult. També s’han de complir les normes de seguretat i d’ús del parc i el consistori ha fixat uns horaris d’obertura de les pistes per a garantir la conciliació de la vida del veïnat amb l’activitat de l’skatepark.

L’espai també permet futures ampliacions.

L’alcaldessa ha agraït la feina de les diferents regidories i persones que han participat en el desenvolupament del projecte i la inauguració institucional s’ha acompanyat d’una exhibició a càrrec d’alguns esportistes locals.

 

 nou skatepark riudellots sector ponent

  Imatge