En marxa la 16a edició de la campanya gastronòmica del Cim i Tomba

Aquest divendres ha tingut lloc a les peixateries velles de Tossa de Mar la presentació de la 16a edició de la campanya gastronòmica de La Cuina del Cim i Tomba , on els restaurants que hi participen ofereixen un menú especial amb un primer plat, el 'Cim i tomba' de segon plat, i uns postres.

Enguany un total de 15 restaurants formen part d’aquesta campanya gastronòmica. Fins el 30 de setembre els i les clientes que visitin el Bahia, Ca la Carme, Can Carlus, Can Pini, Capri, Castell Vell, El Petit de Can Carlus, l'Ajustada, Mestre d'Aixa, Minerva, Sa Barca, Sa Muralla,  Tursia, Víctor i Victòria podran degustar aquest plat tant típic de Tossa. Els restaurants de la vila que hi participen són membres del col•lectiu de la Cuina Tradicional Tossenca, que durant pràcticament tot l’any ofereixen a Tossa un seguit de campanyes gastronòmiques vinculades a productes o plats típics de la cuina tossenca.

L’origen del cim i tomba es troba profundament arrelat a la tradició marinera de Tossa. Els pescadors carregaven en un cistell patates, cebes, alls, tomates i pebrots, així com oli i espècies i el pujaven a bord. Quan arribava l’hora de dinar, dins l’olla hi posaven la ceba i les patates a rodanxes, el pebrot i la tomata trinxats i uns grans d’alls. Llavors hi afegien el peix de la pescada, que sortia trencat de la xarxa i sabien que no podrien vendre hi tiraven un bon raig d’oli, ho cobrien d’aigua i ho deixaven coure a foc ràpid. Un cop cuit el peix s’hi afegia un allioli negat ben abundant. Molts cuiners i cuineres del municipi han seguit la tradició d’aquest plat, mantenint-lo viu fins als nostres dies.

L’èxit de les diferents campanyes gastronòmiques, fa que el col·lectiu de la Cuina Tradicional Tossenca estigui valorant afegir-ne una quarta més al calendari.

 

 16a cim i tomba

  Imatge