Tot a punt per estrenar la Mulassa de la Faràndula colomenca

La Faràndula colomenca està a punt d’incorporar una nova figura al seu bestiari. Es tracta d’una Mulassa obra del mestre Toni Mujal. La construcció d’aquesta figura va ser una de les propostes guanyadores dels pressupostos participatius 2018 de l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners.

Aquests dies el mestre de Cardona, Toni Mujal està finalitzant la Mulassa que compta amb un personatge molt especial al seu llom: en Panxo.

La Mulassa tindrà ball propi, composat per en Nil Mujal, amb una música amb tocs d’havanera, fent referència al passat d’en Panxo.  El mestre escultor, en Toni Mujal, és un vell conegut de la Faràndula colomenca. Ha treballat en la recuperació de l’Àliga i la creació d’en Salvi. Per construir una figura com la Mulassa cal la implicació d’un grup de fins a 6 persones, entre escultors, modistes i tapissers.

Tot està apunt doncs perquè la Mulassa pugui participar a la Festa Major d’enguany de Santa Coloma de Farners. Abans però la es presentarà al públic el divendres 13 de setembre a les vuit del vespre a la Biblioteca Joan Vinyoli de Sta. Coloma de Farners. I el dijous 19 de setembre la Mulassa sortirà a la nit per participar dels actes de la Faràndula colomenca amb el ball de l’àliga, el mateix ball de la Mulassa i la volada a la Rambla.

 

 nova figrua farandula

  Imatge