Festa Major per a tots els gustos a Vilobí d’Onyar

Vilobí d’Onyar ha celebrat la seva Festa Major amb una vintena d’activitats que han omplert de festa, cultura, tradició, música i propostes familiars el poble.

Divendres a la tarda, els equips d’Oncotrail i Oncobike han protagonitzat el Pregó Solidari de la Festa Major.

Damunt de l’escenari, els seus integrants han explicat en què consisteix el seu projecte per ajudar a la Fundació Oncolliga Girona, en els malalts de càncer i a les seves famílies.

També han explicat que l’equip d’Oncobike de Vilobí s’estrenarà a la quarta edició del repte esportiu i solidari que se celebrarà el 19 d’octubre mentre que l’equip d’Oncotrail ja ha participat en passades edicions de la prova que tindrà lloc els dies 5 i 6 d’octubre.

El regidor també ha agraït la feina del Banc de Perruqueres i l’Associació Espanyola contra el Càncer o ha recordat els pregons que feia antigament el Grup de Teatre Can Sagrera.

Una Festa Major que aposta per la gratuïtat de pràcticament totes les activitats i una programació molt transversal per arribar a tothom.

Tot seguit, s’ha servit una botifarrada popular i solidària perquè tots els diners que s’han recaptat aniran a parar a la Fundació Oncolliga Girona.

El sopar s’ha amenitzat amb la música del grup de swing Airstream

El primer dia fort de Festa Major s’ha acabat els primers grups d’una Festa Major que ha presentat un cartell d’actuacions de luxe.

La companyia musical Hotel Cochambre i el públic ho han donat tot a ritme de versions i una posada en escena que sempre sorprèn pel seu directe fresc, irònic i de gran qualitat que els ha convertit en un referent de les Festes Majors.

També s’ha instal·lat un Punt Lila des d’on s’ha informat i assessorat sobre agressions sexistes.

El dissabte ha arrancat amb la Festa de l’Escuma a la Plaça del Pla.

Al migdia, a la Sala d’Actes de Can Roscada, Lluís Ball-llosera i Pol, a títol pòstum, ha estat nomenat Vilobinenc Il·lustre. Lluís Ball-llosera va morir l’1 de febrer a l’edat de 69 anys i va destacar per la seva defensa de les tradicions i costums, com activista polític o el seu vincle en la vida social del poble.

Ja a la tarda, a la plaça de les Moreres, la Llar de Jubilats Santa Margarida ha organitzat un Campionat de Petanca i, una mica més tard, els més petits, amb els seus familiars, s’han divertit de valent fent un viatge pel cançoner infantil català amb The Penguins – Reggae per Xics.

Abans de la mitjanit, la gresca s’ha escampat a diferents racons del poble amb el Passacarrer Popular, una passejada encapçalada per la xaranga del poble, Men in swing marching band.

El Passacarrer ha escalfat motors de cara a les actuacions de la mitjanit que han obert La Sra. Tomasa, *** una fusió de conceptes, ritmes i positivisme que exploren constantment sobre l’escenari els set músics que componen la banda.

Diumenge també hi ha hagut activitats per a tots els gustos, passant per la multitudinària arrossada popular que han cuinat els arrossaires d’Argelaguer i s’ha servit a l’hora de dinar sota l’organització de la Colla Gegantera de Vilobí, la Plantada de Gegants i Xocolatada a la mateixa Plaça del Pla o el Concert i Ball amb la Nueva Etapa Orquestra a la carpa.

En el marc de la Festa Major, es pot visitar a Can Roscada l’exposició “Everybody Needs Good Neighbours”. Un projecte fotogràfic del vilobinenc, Arnau Blanch Vilageliu, premiat l’any 2015 amb el primer premi al millor fotollibre del Festival PHotoESPAÑA.

L’exposició romandrà oberta fins a la Diada, a les tardes.

 

 

  Imatge