Sils celebra una Festa Major farcida de novetats

Sils ha gaudit aquests dies de la seva Festa Major. De dijous a diumenge s’han celebrat el gruix d’actes. Enguany s’han introduït tot un seguit de novetats tant pel que fa a les activitats com els diferents espais on té lloc la Festa Major.

Sils ha celebrat una Festa Major amb més de 50 activitats i farcida de novetats. Una d’elles ha estat el pregó infantil a càrrec de la companyia De Parranda. Els més petits han pogut gaudir del Batibull de Festa Major, un espectacle infantil que ha fet un repàs pels diferents actes que conformen una Festa Major. La plaça Canigó s’ha omplert de famílies que han assistit al primer pregó infantil de Festa Major que es celebra a Sils. Per arrodonir la festa els capgrossos de l’Esbart Dansaire el Cabirol han fet acte de presència a la plaça Canigó tot ballant una dansa.  Tot seguit ha tingut lloc la presentació dels gegants de les escoles Els Estanys i Jacint Verdaguer, arrodonint d’aquesta manera l’acte. Després de realitzar un ball conjunt entre els gegants i els capgrossos, els nens i nenes han continuat gaudint del Batibull de Festa Major que ha finalitzat amb una pluja de confeti. Al cap d’una estona s’ha celebrat en el mateix emplaçament el pregó de Festa Major. L’alcalde de Sils, Eduard Colomer, ha dirigit unes paraules al públic assistent per tot seguit cedir la paraula al pregoner d’enguany: Francesc Mauri, meteoròleg de TV3.  Durant el seu parlament, Mauri ha posat en valor l’estany de Sils com un entorn natural a preservar i potenciar.

La celebració del pregó a la plaça Canigó ha estat una de les novetats importants d’enguany de la Festa Major. La instal·lació d’una sèrie de Food Trucks a la plaça també ha permès que els silencs i silenques poguessin sopar acompanyats de familiars i amics. La plaça Canigó s’ha convertit en un dels espais neuràlgics d’aquesta Festa Major on també s’hi ha celebrat actuacions musicals com la del grup The Bazaga’s amb temes de rock i country, o l’actuació castellera que ha tingut lloc dissabte al migdia a càrrec dels Falcons de Vilafranca i els Guillats de la Selva que ha impressionat el públic assistent amb una espectacular demostració de construccions humanes.

Altres actes de cultura popular també han tingut lloc en la programació de la Festa Major, com el correfoc amb els Dimonis del Ter celebrat la nit del divendres. Enguany s’ha celebrat la segona edició d’aquest esdeveniment i també s’ha modificat el recorregut. El correfoc ha finalitzat a la plaça de l’estació amb un autèntic desplegament d’espurnes i trons que ha enlluernat al nombrós públic assistent.

Dissabte s’ha celebrat la segona edició del Campionat de Botifarra organitzat pels Makis Sils. Enguany s’ha batut el rècord de participació amb 14 parelles. Els beneficis obtinguts es destinaran a la Fundació Oncolliga. Els guanyadors del Campionat han estat l’Agustí i en Joan, en segon lloc, en Pere i en Miquel, en tercera posició en Jesus i en Ramon i en quart lloc la Maria Rosa i la Núria.

Un espai destacat de la Festa Major de Sils ha estat la sala la Laguna on s’hi han celebrat diferents actuacions per a tots els públics com ara el concert a càrrec del cor Mentha i els Gospelians de Girona o l’actuació diumenge de l’espectacle “Fantasy show” que ha recopilat les millors cançons i escenes de les pel·lícules infantils més conegudes.

Dissabte al vespre la Batukada del grup de percussió Xivarri ha retronat amb força pels carrers de Sils. L’acte s’ha iniciat al passeig i ha recorregut el municipi convidant a la gent a afegir-se a la gresca.

També dissabte, a la plaça dels Esports ha tingut lloc una de les activitats més emblemàtiques de Sils: la botifarrada popular. S’han servit prop de 2.000 botifarres. El nombrós públic ha pogut recollir l’entrepà i gaudir d’un sopar a la fresca acompanyat per familiars i amics. La botifarrada ha anat acompanyada per la degustació de ratafia que ha servit per posar el colofó al sopar. A continuació el Trio Costa Brava ha amenitzat la vetllada amb un gran ball popular. La Festa Major de Sils ha ofert doncs una gran varietat d’activitats per a tots els públics.

Un dels moments més esperats del dissabte a la nit ha estat el castell de focs artificials que ha deixat meravellat al públic que s’ha aplegat a la plaça dels Esports.

Un aspecte destacat de la Festa Major han estat els concerts celebrats a la Pista Coberta. Per l’escenari hi ha desfilat formacions com el grup de versions Orquestra Maribel, que la nit del divendres ha ofert tot un recital dels temes més populars dels 80 i dels 90.  Dissabte, Els Catarres han omplert la Pista Coberta amb la seva barreja de pop-folk que els ha convertit en un dels grups de referència del panorama musical actual als Països Catalans. El grup Portobello ha recollit el testimoni dels Catarres la nit del dissabte i ha presentat el seu segon disc “L’ull de la tempesta”.

Diumenge s’ha celebrat la primera Gimcana Rural “A pic i pala”, una de les novetats importants d’enguany. Organitzats en equips de quatre, els participants han hagut de superar un seguit de proves. Un nombrós públic ha animat als 12 equips participants que s’hi han deixat la pell superant els diferents obstacles. En la seva primera edició la Gimcana ha estat tot un èxit aconseguint aplegar participants de Sils, Girona i Santa Coloma de Farners.

L’equip guanyador de la primera Gimcana Rural “A pic i pala” ha estat el New Line, que ha reconegut la duresa d’algunes proves. En segon lloc ha quedat el grup Ressaca i en tercer lloc Els templaris gironins. La Gimcana ha estat una de les moltes novetats que ha incorporat la programació de la Festa Major de Sils.

Un dels actes que ha posat el punt i final a la Festa Major de Sils d’enguany ha estat el concert de Festa major amb La Chatta Orquestra que ha omplert de gom a gom el Pavelló Municipal.

 

 Festa Major Sils 2019

  Imatge