L'Ajuntament de Riudellots rebaixarà un 20% l'IBI

L’Ajuntament de Riudellots de la Selva rebaixarà un 20% l’IBI en el proper exercici pressupostari.

L'Ajuntament de Riudellots, amb els vots favorables de l'equip de govern (Junts per Riudellots) i l'abstenció del grup municipal d’ERC a l'oposició, va aprovar inicialment la modificació de les ordenances fiscals per al 2020 en què destaca la rebaixa d'un 20% de l'Impost de Béns Immobles (IBI), pel que fa als béns de naturalesa urbana. La mesura respon a un dels compromisos adoptats durant la darrera campanya electoral.

La rebaixa del 20% de l’IBI situa aquest impost en el 0,4032%, al llindar del mínim que permet la llei. La mesura suposarà uns 300.000 euros menys recaptats sobre un pressupost municipal que ronda els 4 milions d’euros. Segons Xevi López la rebaixa no ha de ser un impediment per tirar endavant les inversions previstes.

La construcció de nous habitatges ha de suposar a llarg termini l’equilibri de les balances i els ingressos fiscals. El creixement urbanístic del municipi està però delimitat i no està previst modificar el model de creixement sostingut dels darrers anys. 

La rebaixa de l’IBI afecta els béns de naturalesa urbana, ja que els de naturalesa rústica ja estan fixats al mínim que estableix la llei i no es poden rebaixar més i els de naturalesa especial es mantenen a la part alta.

 rebaixa IBI riudellots

  Imatge