Es presenta la XXV edició de la Fira de l'Avellana de la Selva

Aquest dijous s’ha presentat a la seu de la Generalitat de Catalunya a Girona la XXV edició de la Fira de l’Avellana de la Selva, que tindrà lloc del 4 al 6 d’octubre a Brunyola.

La població de Brunyola es convertirà de nou en la capital catalana de l’avellana amb la celebració de la XXV edició de la Fira dedicada a aquest fruit sec, que comença avui i s’allargarà fins al diumenge. Durant l’acte de presentació han intervingut Anna Mascort, alcaldessa de Brunyola, Rosa Geli cap del Servei de Coordinació i Gestió Territorial del DARP a Girona, Salvador Balliu, president del Consell Comarcal de la Selva i Albert Horta, president de l’Associació de l’Avellana de Brunyola i comarques gironines.

En motiu del 25è aniversari de la Fira es regalaran vint-i-cinc arbres avellaners entre els assistents a l’esdeveniment. Enguany la producció d’avellana ha estat superior a la de l’any passat. Tot i això els efectes del canvi climàtic cada cop són més evidents.

A comarques gironines hi ha un miler d’hectàrees dedicades al cultiu de l’avellana, la major part d’elles a la comarca de la Selva, convertint-se un dels seus productes més característics. Des del Consell Comarcal s’ha fet una aposta clara per la promoció de l’avellana de Brunyola.

Com no podia ser d’una altra manera l’acte ha finalitzat amb la degustació de coques del pastisser Toni Noguera realitzades amb avellana de Brunyola.

 presentaci XXV Fira de lavellana

  Imatge