Susqueda celebra la Festa Major de Sant Martí Sacalm

Susqueda ha celebrat aquest passat cap de setmana la Festa Major de Sant Martí Sacalm amb tot un seguit d’activitats.

Dissabte al matí ha tingut lloc la 2a nedada no competitiva a la presa de Susqueda. De bon matí els participants han recollit els seus dorsals en el punt de trobada. Abans de començar la travessa els nedadors i nedadores han pogut conèixer una mica d’ història sobre la presa i els detalls del traçat de la nedada. A continuació s’han dirigit al pantà que enguany presenta un nivell d’aigua un 24% inferior respecte de l’any passat a causa de la manca de pluges. Els 50 participants en aquesta 2a edició han pogut realitzar la travessa sense cap incidència amb una temperatura de l’aigua que ha rondat els 20 graus. L’espectacular entorn on han pogut nedar els participants és un dels principals atractius de la nedada organitzada per Vies Braves.

Els nedadors i nedadores han recorregut una distància de 2.500 metres. Un a un han completat el recorregut circular de la nedada. Molts d’ells han repetit l’experiència de l’any passat.

Un cop finalitzada la nedada els nedadors i nedadores han pogut recuperar forces amb l’esmorzar preparat per l’organització en el punt de trobada.

Dissabte al vespre també ha tingut lloc la botifarrada popular. Més de 150 persones s’han aplegat al Local Social de Sant Martí Sacalm per gaudir en companyia de familiars i amics d’una trobada informal. El sopar ha comptat amb l’actuació del grup “Generació 3” que ha amenitzat la vetllada amb versions de grans èxits de la música popular.

Diumenge en el marc incomparable de l’entorn de la rectoria de Sant Martí Sacalm s’ha dut a terme un espectacle d’animació infantil a càrrec dels “Trambòtics”. També ha tingut lloc la mostra d’artesans de Susqueda que formen part del projecte d’artesania artística COOP’ART. Els visitants han pogut conèixer de primera mà la feina feta per aquests artesans que han fet diferents demostracions dels seus treballs.

Al Local Social ha tingut lloc un dels actes més emotius de la Festa Major: l’entrega de 3 plaques commemoratives a  un fill i una filla predilectes i un d’adoptiu. Eva Viñolas, l’alcaldessa de Susqueda, ha dirigit unes paraules al públic assistent posant en valor les experiències de vida dels homenatjats. Tot seguit Viñolas ha fet entrega de les plaques a Àngel Ribas i Dolors Viñas com a fills predilectes de Susqueda i a Jesús Jordà com a fill adoptiu del municipi. Els homenatjats han recordat a través de familiars els records de l’antic poble de Susqueda on per sobre de tot destaquen els seus antics habitants.

A 2/4 d’1 s’ha celebrat la tradicional missa a l’església parroquial de Sant Martí Sacalm que ha comptat amb la participació del Cor Cantallops, que un cop acabat l’ofici ha delectat als assistents amb la seva actuació a fora de la rectoria. Tot seguit la comitiva s’ha dirigit cap al Local Social on ha tingut lloc una arrossada popular que ha aplegat més d’un centenar de persones. La Festa Major de Sant Martí Sacalm és el cap de setmana amb més activitats del municipi i suposa un retrobament entre veïns i veïnes de Susqueda.

El punt i final a la Festa Major de Sant Martí Sacalm l’ha posat l’actuació de l’acordionista català-polonès Zdzislaw Grygus que ha tingut lloc al Local Social.  

 Festa Major Sant Mart Sacalm

  Imatge