Brunyola es vesteix de gala per celebrar els 25 anys de la Fira de l'Avellana

Brunyola s’ha convertit aquest passat cap de setmana en la capital catalana de l’avellana amb la celebració de la XXV edició de la Fira dedicada a aquest fruit sec.

L’acte oficial d’inauguració de la XXV edició de la Fira de l’Avellana de la Selva celebrada a Brunyola ha tingut lloc dissabte al migdia amb el pregó de la Fira. Enguany, Joan Carles Codolà, qui ha estat el coordinador d’aquest esdeveniment comarcal des de la seva creació ha estat l’escollit per realitzar el pregó de la XXV edició de la Fira de l’Avellana.

L’acte d’inauguració ha comptat amb les intervencions de la directora dels Serveis Territorials de Cultura a Girona, Carme Renedo, el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, l’alcalde de Vidreres, Jordi Camps i l’alcaldessa de Brunyola, Anna Mascort.

Prèviament a l’acte d’inauguració s’han realitzat diverses activitats com ara una visita guiada al castell de  Brunyola a càrrec de Lourdes Serra o una de les principals novetats d’enguany: un taller d’anellament científic d’ocells a càrrec del Consorci del Ter que s’ha dut a terme al terreny municipal d’acampada.

Un dels actes més esperats ha estat el tradicional vermut amb avellana i degustació de productes de km0 cortesia de diversos establiments de la comarca.

Diumenge la nutricionista Anna Costa ha ofert a la sala d’actes de l’Ajuntament la xerrada taller: “L’avellana, un aliment funcional dins la teva dieta”. Els participants han preparat racions de 25 grams de diferents tipus de fruits secs per tal de poder estructurar la dieta.

Al migdia s’ha celebrat missa a l’església parroquial de Brunyola amb l’acompanyament de la coral del GEiEG i a la tarda han tingut lloc els esperats concursos a la plaça del Castell. Diferents proves com collir avellanes a mà, la cursa amb sacs a l’esquena o el concurs internacional d’esclovellar avellanes han estat els protagonistes de la tarda. Un cop finalitzats els diferents concursos els guanyadors han rebut una distinció i, com no podia ser d’una altra manera, una petita bossa amb avellanes.  

Tot seguit ha tingut lloc la cantada d’havaneres amb el grup Els Pescadors de l’Escala que ha anat acompanyada per rom cremat. L’actuació ha posat punt i final a la XXV edició de la Fira de l’Avellana.

XXV Fira de lAvellana

  Imatge