El Centre Eix de Negoci acull la Taula territorial d'Ateneus Cooperatius

Aquest passat divendres ha tingut lloc al Centre Eix de Negoci de Sta. Coloma de Farners la Jornada sobre enxarxament i intercooperació a l’Economia Social.

L’acte s’ha celebrat en el marc de la IX Taula Territorial de l’Economia Social de Terres Gironines i ha comptat amb la presència de XES Ripollès, la Coordinadora d’ONG Solidàries, SOS Costa Brava i l’Associació d’Emprenedoria Femenina Catalana. Representants de les diferents organitzacions han presentat les seves entitats al públic assistent. L’objectiu de la Jornada ha estat posar en valor una economia al servei de les persones amb iniciatives a l’àmbit de l’empresa, l’administració pública i el medi ambient. Un dels aspectes destacats ha estat la importància d’establir xarxa i lligams de cooperació entre les iniciatives que aposten per una economia social.

Durant tot el matí els participants han pogut descobrir com articular el seu negoci amb altres experiències d’economia solidària. La Jornada ha estat un punt de trobada entre entitats del tercer sector, d’economia social i associacions, que volen moure l’economia social i solidària al territori.

Repartits entre diferents grups els participants han pogut conèixer de primera mà i fer xarxa amb aquelles entitats que des del territori treballen per una economia on l’objectiu és organitzar-se democràticament i de distribuir els seus beneficis d'acord amb criteris que primen les persones i el factor treball abans que el capital.

 centre eix jornada ateneu cooperatiu

  Imatge