Èxit de públic en la 4a edició de la Fira Guilleries

Sant Hilari Sacalm ha celebrat aquest cap de setmana la 4a edició de la Fira Guilleries. Durant dissabte i diumenge s’han succeït tot un seguit d’activitats per a grans i petits.

Durant dos dies Sant Hilari ha donat a conèixer i ha posat en valor el territori de les Guilleries i tot allò que pot oferir. La inauguració de la Fira ha anat a càrrec de l’alcalde de Sant Hilari, Joan Ramon Veciana, que ha donat pas al taller contra el malbaratament d’aliments. Els i les assistents han pogut degustar diferents plats elaborats a partir dels sobrants d’àpats. L’activitat ha volgut oferir claus pràctiques per lluitar contra el malbaratament alimentari, un problema complex que va més enllà de l’àmbit ambiental i que, en la situació de crisi econòmica que vivim, resulta encara més insostenible. Cada any, el protagonisme de la fira gira entorn una mateixa temàtica. Enguany la gastronomia ha agafat el relleu i ha centrat la majoria d’activitats com la projecció d’una sessió de cuina a càrrec de l’hilarienc Miquel Villacrosa, xef del restaurant El Tast Català, ubicat a Manchester o la sessió en directe que ha ofert el també hilarienc Salvador Brugués al voltant de receptes de les dones cuineres de la seva família. El públic assistent també ha pogut gaudir d’una mostra de gastronomia local a base de diferents tipus de plats que han pogut degustar en bona companyia a la plaça Jacint Verdaguer, l’epicentre de la Fira Guilleries.

La Fira Guilleries  ha ofert activitats de tot tipus per a grans i petits. Des de la presentació a la Sala Noble de  la nova estació meteorològica de Sant Hilari que forma part de la Xarxa MeteoGuilleries, els diferents tallers infantils organitzats a la plaça de l’Església fins a la trobada de puntaires organitzada als Jardins de Can Rovira que s’han obert al públic després de la seva remodelació i que entre les seves novetats s’hi troben jardineres amb herbes remeieres. Un altre aspecte destacat han estat les actuacions en directe a la plaça Jacint Verdaguer. Diferents formacions, com Made in Black, i músics com Jean Paul Dupeyron i Damià Olivella han amenitzat amb la seva música la 4a edició de la Fira Guilleries.

Una de les activitats més esperades per petits i grans ha estat la castanyada popular que ha tingut lloc a la plaça de l’Església. El nombrós públic ha fet que en tant sols un quart d’hora es repartissin seixanta quilos de castanyes.

Durant tot el cap de setmana els i les visitants han pogut adquirir productes del territori i conèixer qui són els trets característics de les Guilleries. El projecte de la Fira neix amb els municipis d’Osor, Espinelves, Susqueda, Vilanova de Sau, Sant Sadurní d’Osormort, Viladrau i Sant Hilari Sacalm. Als qual s’hi han afegit els municipis de la Cellera de Ter i Sant Julià de Vilatorta.  

Una de les activitats que més expectació i públic ha aplegat ha estat la presentació de Gelats del Territori a càrrec del cuiner Marc Ribas, conegut pels programes Cuines i Joc de Cartes. Ribas ha presentat gelats  realitzats amb productes típics de Sant Hilari: un a base de Jaumets i ratafia i un altre elaborat expressament en motiu  de la Fira a base de maduixes i maduixots de la capital de les Guilleries. El públic ha pogut tastar-los i adquirir-los i descobrir aquest projecte que utilitza productes de quilòmetre zero d'arreu de Catalunya i que són elaborats per productors locals.

El punt i final a la 4a edició de la Fira Guilleries l’ha posat l’actuació de Joan Vinyals a base de grans èxits dels últims anys  i cançons pròpies.

 4a Fira Guilleries

  Imatge