St. Hilari inaugura les jornades sobre cultura amaziga

Sant Hilari ha donat aquest dilluns el tret de sortida a tot un seguit d’activitats per posar en valor i donar a conèixer la cultura amaziga.

La Sala Noble de Sant Hilari ha acollit la presentació de les jornades. L’acte ha comptat amb la presència de Fatiha Abdessamie, representant del col·lectiu amazic del municipi, Jordi Moragas, regidor de ciutadania, solidaritat i polítiques d’igualtat, Najat Driouech, diputada al Parlament de Catalunya, M’hamed Abdelouahed Allaoui, representant de la Casa Amaziga de Catalunya i Said Kachouti, representant del col·lectiu amazic de Sant Hilari.

Sota el títol “La cultura amaziga, una cultura mediterrània”, l’acte ha suposat l’inici de les jornades que finalitzaran el divendres 22 de novembre i que constaran de tot un seguit d’activitats amb un enfoc històric, social i cultural que permet crear lligams i vincles solidaris entre els pobles.

Les jornades de cultura amaziga, s’emmarquen dins el projecte “maletes viatgeres” impulsat per la Taula de ciutadania. Ara fa 2 anys naixia aquesta Taula de Ciutadania amb l’objectiu de treballar conjuntament amb les diferents entitats del municipi en els àmbits de la solidaritat, la cooperació, l’acollida i la convivència. Les jornades dedicades a la cultura amaziga adopten un format diferent a les celebrades anteriorment. Iniciatives com el projecte “maletes viatgeres” permet la interacció entre diferents cultures, promovent el coneixement mutu.

L’acte ha finalitzat amb un petit tast gastronòmic. La propera activitat de les jornades tindrà lloc aquest dissabte 26 d’octubre amb una xerrada sobre història i política amaziga.

 jornades cultura amaziga

  Imatge