El ple del Consell Comarcal aprova les ordenances fiscals de l'any 2020

Aquest dimarts s’ha celebrat a la sala d’actes del Consell Comarcal de la Selva el ple ordinari d’aquest ens comarcal.

Durant la sessió plenària ha tingut lloc la pressa de possessió de la consellera comarcal Àstrid Desset, que per motius personals no va poder assistir en el ple de constitució del Consell Comarcal de la Selva celebrat l’11 de juliol.

A continuació s’han designat els diferents portaveus dels grups polítics que formen l’ens comarcal. Durant aquesta legislatura Carles Roca serà el portaveu de Junts per Catalunya, Joan Martí d’ERC, Pere Garriga d’Independents de la Selva, Anna Belén López del PSC, Maria Cristina Simó de Catalunya en Comú, Ivette Casadevall de la CUP i Miguel Ángel González de Ciutadans.

Un dels aspectes més destacats ha estat l’aprovació de les Ordenances Fiscals per l’any 2020, així com l’aprovació provisional de les tarifes dels serveis prestats per l’empresa de Serveis Mediambientals de la Selva, NORA.

Un altre aspecte destacat ha estat l’aprovació per 30 vots a favor i 1 en contra, de la petició d’anul·lació de l’ordre del president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de protegir les seus judicials durant 24 hores amb els Mossos d’Esquadra, amb el que s’ha conegut com a Operatiu Toga.

Durant el mateix ple també s’ha aprovat per una amplíssima majoria el suport a la derogació definitiva del projecte del ramal de la MAT entre Santa Coloma de Farners i Riudarenes per una alternativa sostenible.

Salvador Balliu, president del Consell Comarcal de la Selva, ha donat per tancat el ple quan faltaven cinc minuts per arribar a les set de la tarda.

 ple consell octubre 2019

  Imatge