La llevantada malmet la capella gòtica del Castell de Montsoriu

Aquest dilluns s’ha organitzat una visita guiada al castell de Montsoriu on s’ha presentat el producte turístic cultural Vescomtat Cabrera.

La visita ha comptat amb la presència de Carme Renedo , directora dels serveis territorials del Departament de Cultura a Girona, Salvador Balliu, president del Consell Comarcal de la Selva, Pere Garriga, alcalde d’Arbúcies i president del Patronat del Castell de Montsoriu i diversos alcaldes i consellers de la Comarca de la Selva. Els assistents han pogut comprovar in situ els efectes del temporal de la setmana passada a la capella gòtica del segle XIV. Un dels seus murs s’ha esfondrat a causa de la llevantada que va causar greus afectacions a la comarca el passat dilluns.  L'estructura que s'ha esfondrat és la capçalera de l'església, que encara conserva una paret lateral. La zona estava tancada al públic perquè estava pendent de ser restaurada en aquests pròxims anys. En aquest sentit, Carme Renedo ha anunciat un acord de Govern per tal de pal·liar els efectes de la llevantada.

En els darrers anys s’han invertit entre 2 i 3 milions d’euros en la restauració del Castell de Montsoriu. Actualment s’ha recuperat i condicionat més de la meitat del recinte. Tot i així encara manca una inversió valorada per sota del 2 milions d’euros per finalitzar les obres de restauració.

El Castell de Montsoriu està considerat elmillor castell gòtic de Catalunya, és propietat del Consell Comarcal de la Selva gràcies a la cessió feta per la família de Ribot l’any 1997. La posada en marxa del producte turístic-cultural Vescomtat de Cabrera ha suposat la senyalització de 38 elements als 13 municipis participants, la creació de 5 rutes conceptuals pel territori del Vescomtat, 2 centres interpretatius, la recreació virtual de 10 elements patrimonials i la promoció de l’activitat cultural i econòmica entorn dels recursos vinculats al Vescomtat.

visita castell montsoriu

  Imatge