Es presenta la 38a Festa de la Ratafia de Sta. Coloma de Farners

Aquest dilluns ha tingut lloc a la Diputació de Girona la presentació de la 38a Festa de la Ratafia.

A l’acte de presentació de la 38a Festa de la Ratafia han intervingut Jordi Camps, diputat de Promoció Econòmica, Susagna Riera, alcaldessa de Sta. Coloma de Farners i Xavi Amat, secretari de la Confraria de la Ratafia. Una de les principals novetats d’enguany és el nomenament de la cuinera Carme Ruscalleda com a confraressa d’honor. De dijous a diumenge Santa Coloma de Farners s’omplirà d’activitats per a tots els públics amb la ratafia com a denominador comú. Es faran 13 xerrades tècniques, sortides al bosc, concerts amb artistes com Pau Riba i l’orquestra Fireluche i de grups com Obeses i Xiula, tallers i exhibicions castelleres, cursos, exposicions fotogràfiques i activitats gastronòmiques. Pel que fa al concurs de Ratafia s’ha fet un segon rècord de participació amb 224 ratafies a concurs.

S’espera que durant la Festa de la Ratafia passin per Sta. Coloma de Farners uns 35.000 visitants convertint-se en un dels actes més destacats que es celebren a la capital de la comarca de la Selva.

Amb 38 edicions la Festa de la Ratafia s’ha consolidat com l’esdeveniment més important pel que fa a aquest licor, convertint la ratafia en uns dels productes emblemàtics de comarques gironines on des de diferents poblacions també es reivindica aquest licor.

Durant la Festa de la Ratafia es presentaran cinc ratafies com ara la Penjada i la infusió de Ratafia feta a partir de la recepta de Francisca Pastells a càrrec de l’Agrupament Escolta de Sta. Una altra novetat important d’aquesta edició és l’aposta de la Confraria de la Ratafia per la sostenibilitat amb gots reciclables en el ball de la Ratafia i gots biodegradables pels tastets a la Fira.

presentacio 38a festa ratafia

  Imatge