Arbúcies celebra la Fira de Tardor i la 35a Festa del Flabiol

Arbúcies ha celebrat aquest passat cap de setmana la Fira de Tardor del Montseny i la 35a Festa del Flabiol.

La plaça de la Vila i els carrers Major i Camprodon han esdevingut els protagonistes de la festa. La fira d’artesans i productes locals o la tradicional exposició de bolets han estat presents tot el cap de setmana. El gruix d’actes s’han celebrat dissabte i diumenge. Activitats com la passejada que ha tingut lloc per l’entorn immediat d’Arbúcies sota el títol “Tocats del bolet per la sostenibilitat” han permès als participants descobrir el patrimoni natural del Montseny a través dels fongs i bolets de la contrada.

El Museu Etnològic del Montseny la Gabella ha acollit diferents actes com la xerrada “Com menjar bé si no tinc temps” a càrrec d’Isolda Vila o la inauguració de l’exposició fotogràfica “Arbúcies-100 anys de fotografies (1878-1978) que es podrà visitar fins el 24 de novembre.

Durant el dissabte s’han celebrat tot un seguit d’activitats i tallers a la carpa del 40è aniversari de la Reserva de la Biosfera del Montseny situada a la plaça dels Encantats. Precisament una bona mostra dels productes naturals de Km0 de la Reserva de la Biosfera s’han pogut adquirir a la parada de productes del Montseny. Amb la Fira de la Tardor, Arbúcies posa en relleu la riquesa del seu entorn natural.

Activitats com el Tast de bolets de tardor s’han convertit en un element imprescindible de la Fira de Tardor del Montseny. Un nombrós públic s’ha aplegat a la plaça de la Vila per poder gaudir d’aquest tast gastronòmic. En total s’han arribat a servir 1.200 racions. El mateix èxit han tingut les dues castanyades populars celebrades dissabte i diumenge a la tarda al carrer Camprodon. A aquesta aposta pels productes de km0 i de temporada cal afegir-hi la  celebració del 4t Concurs de receptes de la biosfera que ha tingut lloc a la Llar de Jubilats.

Pel que fa a la Festa del Flabiol, l’acte més destacat ha estat l’audició de sardanes obligades de flabiol de dissabte a la tarda amb la participació dels millors flabiolaires de Catalunya que han estat acompanyats per la cobla Els Lluïsos de Taradell.  La 35a edició de la Festa del Flabiol ha comptat amb altres actes com la novetat d’enguany: el concert “Tamborilero en Madrid” a càrrec de Juanma Sánchez que ha tingut lloc a les Naus Ayats o la 20a edició dels Col·loquis del flabiol celebrades al Museu Etnològic del Montseny. Arbúcies ha consolidat un any més la seva aposta per la difusió del món del flabiol.

Durant aquest passat cap de setmana el so de flabiols ha recorregut els principals carrers d’Arbúcies ja sigui amb l’animació de la fira amb flabiols als quatre cantons o participant a la cercavila amb els capgrossos de Martorell, els Flabiolaires dels Quatre Dracs, el capgròs d’en Quirze Perich, Dimecres Flabiol i els Gegants i Flubiolers d’Arbúcies. La cercavila ha finalitzat amb l’esperada mostra de balls i la roda de flabiols on s’han reunit tots els flabiolaires congregats a la jornada.

De la mateixa manera, la Llar de Jubilats ha acollit diumenge a la tarda el gran concert de flabiols.

La Fira de Tardor del Montseny i la 35a Festa del Flabiol ha ofert tot tipus d’activitats per a tots els públics, des de tallers infantils, teatre amb l’obra “D’aquesta aigua no en beuré” o la l’espectacle amb la velleta castanyera Quimeta a la plaça de la Vila.

Fira Tardo i 35a Festa Flabiol

  Imatge