Riells i Viabrea celebra el Cagatió, amb un Tió de grans dimensions

Aquest dijous Riells i Viabrea ha fet cagar un Tió de gran mida, amb berenar per a tots els assistents i una exhibició de ball a càrrec dels alumnes de 4t d'ESO.

La plaça de la Vila de Riells i Viabrea ha acollit el tradicional Cagatió, una festivitat catalana típica d'aquestes dates. Després del berenar per a tots els assistents, ha estat el torn dels alumnes de 4t d'ESO del municipi, que han fet una coreografia grupal per recaptar fons pel viatge de final de curs.

L'acte ha comptat amb la intervenció de la regidora de Cultura, Núria Faucha. També ha tingut lloc una breu explicació on s'ha informat als infants sobre l'origen del Cagatió d'enguany. Seguidament, més d'un centenar de nens i nenes s'ho han passat d'allò més bé fent cagar un tió de grans dimensions. Després de cantar-li la cançó i clavar-li cops de bastó, el tronc màgic ha descarregat tot un seguit de regals, que han fet les delícies dels més petits de la casa.

L'enorme Cagatió d'aquest any és la primera vegada que arriba a la localitat, i la valoració general de la jornada ha estat molt positiva.

Així doncs, el Cagatió romandrà ubicat a la plaça de la Vila fins a la setmana vinent. Aquesta activitat forma part d'una extensa programació nadalenca que ha programat el consistori de Riells i Viabrea per aquestes Festes.

  Imatge