El conseller d'Interior, Miquel Buch, visita Riells i Maçanet

El conseller d’Interior del Govern de la Generalitat, Miquel Buch, ha visitat aquest passat divendres Riells i Viabrea i Maçanet de la Selva.

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha visitat Riells i Viabrea on després de signar el llibre d’honor del municipi, ha tingut lloc l’adhesió de Riells i Viabrea a la Xarxa Rescat. L’acte ha comptat amb la presència del delegat territorial del Govern de la Generalitat a Girona, Pere Vila, del director dels Serveis Territorials d’Interior a Girona, Albert Ballesta, l’alcalde de Riells i  Viabrea, Josep Maria Bagot i regidors i regidores del municipi. Amb la signatura del conveni Riells i Viabrea formalitza la seva adhesió a la xarxa de radiocomunicacions d'emergències i seguretat de Catalunya (Rescat) en l'àmbit dels vigilants municipals.

Després de la signatura d’adhesió a la xarxa Rescat ha tingut lloc una reunió de treball on s’han exposat les diferents demandes del municipi pel que fa a qüestions de seguretat com l’augment de la presència policial a Riells i Viabrea o el pas a Policia Local dels Vigilants Municipals.

Un cop finalitzada la reunió, Miquel Buch s’ha dirigit a Maçanet de la Selva on en un acte a la Sala de plens ha signat el llibre d’honor del municipi. Acompanyat pel president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu i una àmplia representació del món municipal de la comarca. Estava previst que Buch es reunís amb tot ells per tractar la problemàtica de les ocupacions i les plantacions de marihuana però després de saber-se la decisió del Tribunal Suprem en relació amb la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra s’ha hagut de dirigir ràpidament cap a Barcelona per assistir al Consell de Govern extraordinari.

La presència de Miquel Buch també estava prevista en la inauguració del nou edifici de l’Àrea de Seguretat i Via Pública de Maçanet de la Selva.

El nou edifici consta de tres plantes, amb un gran magatzem per a la brigada d’obres, espais de treball i d’oficines i vestidors. També s’hi ubicaran els vigilants municipals, que es troben en procés progressiu de conversió a policia local per poder adquirir més competències i donar resposta a les situacions de seguretat i mobilitat que requereix en l’actualitat Maçanet de la Selva.

L’objectiu de compartir l’espai és que aquests dos serveis municipals que tenen relació amb la ciutadania a peu de carrer treballin molt coordinats i guanyin en eficiència.

El complex ha costat 600.000 euros i ha estat finançat un 70% per l'Ajuntament. La Diputació de Girona ha contribuït amb 66.000 euros en el finançament d’aquest edifici.

En el nou edifici de l’Àrea de Seguretat i Via Pública de Maçanet de la Selva també s’hi ubicaran el servei de Protecció Civil i el de neteja, que properament s’adjudicarà. També s’hi durà a terme l’atenció a la ciutadania quan l’Ajuntament estigui tancat.

visita miquel buch

  Imatge