La capital de les Guilleries celebra St. Hilari amb un seguit d'activitats

Aquest diumenge s’han organitzat a la capital de les Guilleries tot un seguit d’activitats per celebrar  la festivitat de Sant Hilari.

A primera hora del matí a la plaça del Dr. Gravalosa ha tingut lloc la Crema torrons. Els i les participants s’hi han aplegat tot desafiant el fred. La segona edició de la Crema torrons ha estat tot un èxit, un total de 220 participants han superat totes les expectatives. La marxa ha constat de dos traçats: un de curt de 6,5 km i un de llarg de 12km que s’han pogut realitzar o bé corrent o bé caminant. 80 participants han optat per la marxa curta i 140 per la llarga. L’objectiu ha estat obrir la Crema torrons a tots els públics. Organitzada per el grup excursionista Forces,  Forts i Ferms,  els beneficis obtinguts amb les inscripcions serviran per poder garantir la participació d’una representació hilarienca a la marxa solidària Oxfam Trailwalker que tindrà lloc el 16 i 17 de maig i que tindrà com a punt de partida Olot i finalitzarà a Sant Feliu de Guíxols.

Una de les característiques de la Crema torrons és el marc natural en què té lloc. Travessant espais tan emblemàtics com la font de Gurb la marxa serveix per conèixer l’espectacular entorn de les Guilleries. Els i les participants han pogut recuperar forces al finalitzar la marxa gràcies la xocolata calenta que ha proporcionat l’organització.

A migdia ha tingut lloc a la sala d’exposicions de Can Rovira l’entrega de premis del XXIIIè Concurs de Pessebres organitzat per l’Associació de Pessebristes de Sant Hilari. Després de fer entrega de diplomes de reconeixement a tots els i les participants s’ha procedit ha fer públics els noms dels guanyadors d’aquesta edició que ha comptat amb 14 participants.  El primer premi ha estat per Joan Vilà per un espectacular pessebre.

El segon premi ha estat per Carme Collbatallé ie l tercer premi ha estat per Miquel Prat.

Per finalitzar el seguit d’actes que han servit per celebrar la festivitat de Sant Hilari ha tingut lloc una cercavila protagonitzada pels gegants i capgrossos de Sant Hilari acompanyats per la música dels Grillats amb canya. Bernat de Gurb, la Blanca d'Olvan, el General Moragues, i la Magdalena Giralt han animat els principals carrers del municipi amb els seus balls posant punt i final a la celebració de Sant Hilari que dona inici a la popularment coneguda com a setmana dels barbuts.

actes sant hilari

  Imatge