Anglès celebra la XXV Fira de Sant Antoni

Aquest cap de setmana Anglès ha celebrat la 25a edició de la Fira de Sant Antoni amb tot un seguit d’activitats.

Anglès s’ha vestit de gala aquest cap de setmana per celebrar la XXV Fira de Sant Antoni. Per commemorar aquests vint-i-cinc any dissabte al matí s’ha organitzat un esmorzar a l’Ajuntament. L’acte ha comptat amb la presència del president de la Generalitat Quim Torra, que juntament amb l’alcaldessa d’Angles Àstrid Desset, ha reconegut i agraït la tasca de les persones que van recuperar aquesta festa tan arrelada a Anglès.

Des de 1994, a Anglès s’ha recuperat la festivitat de Sant Antoni que es celebra el tercer cap de setmana de gener. Des de llavors la Fira no ha parat de créixer.

 Els Amics de Sant Antoni són els encarregats de vetllar per l’organització de la Fira que atrau a visitants d’arreu del territori.

Un dels actes més destacats de la Fira és la sortida de Sant Antoni des de l’església cap a la plaça de la Vila, acompanyat dels grallers d’Anglès. Un cop la comitiva ha arribat al davant de l’antic Ajuntament ha tingut lloc l’acte inaugural de la Fira, enguany encapçalat pel president de la Generalitat Quim Torra. Tot seguit s’ha procedit a la tradicional benedicció d’animals. Els veïns i veïnes d’Anglès han fet beneir els seus animals de companyia en un dels actes més importants de la Fira.

Durant tot el cap de setmana els visitants han pogut gaudir de diverses activitats com ara la XIV Trobada de plaques de cava, de les parades de botigues, productes artesans i entitats del poble i de la mostra d’oficis antics i l’exposició d’animals que ha tingut lloc a la plaça de la Vila. Un dels aspectes destacats de la Fira de Sant Antoni és la participació de diferents entitats del municipi que realitzen diferents activitats com l’exhibició de ballet i de hip-hop a càrrec de l’Escola de Dansa d’Anglès i el Gymn Jazz d’Anglès respectivament. O les visites guiades al campanar i l’església de Sant Miquel a càrrec del grup d’escoltes d’Anglès.

Altres activitats destacades han estat el concert celebrat a plaça Catalunya a càrrec de l’Orquestra Jove de la Selva o les visites guiades al Barri Antic d’Anglès declarat BCIN, on els visitants han pogut conèixer els atractius arquitectònics i històrics del Barri Vell.

Un altre espai important de la Fira ha estat el Museu del Vapor on han tingut lloc visites teatralitzades amb la Cia. De Teatre la Bardissa així com visites lliures al Vapor Burés i l’exposició fotogràfica “50anys de la desaparició del Tren d’Olot”.

La XXV edició de la Fira de Sant Antoni ha estat tot un èxit, amb un clar augment de visitants i participants respecte l’any anterior.

Diumenge ha tingut lloc al Barri de Cuc el tradicional esmorzar de tractoristes que ha aplegat a centenars de persones. Després de l’esmorzar els i les visitants han pogut degustar les coques de la parada de l’Oncolliga i gaudir de la concentració de cotxes clàssics una de les més importants en aquestes dates, de la trobada de motos organitzada pels Amics de les Motos i de la Fira d’Antiquaris i Brocanters.

Un dels actes més emotius de la XXV Fira de Sant Antoni ha estat el comiat de la colla gegantera d’Anglès aquest diumenge. Ja feia tres anys que en Miquel i la Remei es van acomiadar per manca de portadors. Després d’una crida per evitar la desaparició de la colla finalment els gegants d’Anglès han celebrat el seu últim ball al Vapor de la Burés, en el que s’espera que sigui una pausa en la seva activitat.

En Miquel, la Remei i en Pere Motero han fet els seus últims balls davant d’un nombrós públic i acompanyats per la Colla Gegantera de Caldes de Malavella que ha volgut ser-hi en el dia del comiat dels Gegants d’Anglès. L’acte ha finalitzat amb un ball conjunt de totes dues colles que ha posat punt i final a més de 20 anys de trajectòria a l’espera de nous membres que facin viable l’existència dels Gegants d’Anglès.

XXV Fira Sant Antoni

  Imatge