El temporal "Glòria" afecta amb força la comarca de la Selva

La comarca de la Selva està patint les darreres hores les conseqüències del ‘Temporal Glòria’, amb especial intensitat en les poblacions properes a la Tordera i al Ter.

El fort temporal que afecta aquestes últimes hores el país ha tingut serioses conseqüències ha diversos punts de la comarca de la Selva. Al port de Blanes, el fort onatge del temporal de llevant ha provocat una obertura en el dic de la infraestructura portuària. També a Blanes la crescuda de la Tordera arran de les pluges torrencials de les últimes hores també ha provocat que el tram central del pont ferroviari pel qual circulen els trens de línia R1 de Rodalies s’hagi esfondrat i que les vies hagin quedat penjant. La força de l’aigua també ha destruït completament el pont de la carretera antiga entre Malgrat i Blanes, que transcorre paral·lel al pont de tren, a pocs metres enllà.

També a conseqüència de les fortes pluges Osor ha quedat incomunicat i ha quedat tallada la circulació de carreteres entre Tordera i Hostalric, la GI-512 i la BV5122. La C-35 també s’ha esfondrat parcialment entre Hostalric i Fogars. Els accessos a Hostalric estan inundats i es demana que els veïns i veïnes restin confinats als seus habitatges. Al nucli antic de la població no hi ha llum, com tampoc aigua ni gas en tot el municipi.

Durant les properes hores es mantindrà l’estat d’alerta sobre l’evolució de la crescuda de la Tordera per l’avís d’acumulació de pluja aquest vespre i nit en el que s’espera que sigui el punt àlgid del ‘Temporal Glòria’.

temporal glria

  Imatge