Recull d’històries orals de dones que van viure en temps de guerra

La infermera Carme Vinyoli Pladevall, ha estat la protagonista de la primera sessió de ‘Temps de Dones’ de Santa Coloma de Farners.

Vinyoli, que va morir a l’edat de noranta-quatre anys l’any 2014, va participar l’any 2008 en el projecte personal de Marta Martí de fer un recull d’històries orals de dones valentes i emprenedores relacionades amb Santa Coloma.

Un procés de dotze anys, d’una llarga i exhaustiva recerca sobre el paper de les dones de la vila en el temps de la guerra, que culmina a partir d’aquest gener, cada dimecres a la tarda, amb el cicle ‘Temps de Dones’ que se celebra a la Biblioteca Joan Vinyoli amb entrada lliure.

Marta Martí va entrevistar colomenques de perfils i registres molt diferents amb la vocació de recuperar la memòria femenina del poble.

El cicle ‘Temps de Dones’ havia de començar el 22 de gener amb l’homenatge a la botiguera, Victòria Noguer. Però es va ajornar pel pas de la borrasca Glòria. La trobada dedicada a Victòria Noguer es durà a terme el 25 de març.

 


Imatge