El cicle ‘Temps de Dones’ homenatja a Rosa Pont Cerver

La segona sessió del cicle ‘Temps de Dones’ de Santa Coloma de Farners s’ha centrat en la figura de l’operària de pastisseria, Rosa Pont Cerver.

Rosa Pont Cerver va néixer l’any 1918 i va traspassar l’any 2010. Un parell d’anys abans de la seva mort, Marta Martí la va entrevistar, dins el seu projecte personal de recull d’històries orals de dones emprenedores i valentes de Santa Coloma.

Aquesta setmana, dins el cicle ‘Temps de Dones’, que acull la Biblioteca Joan Vinyoli cada dimecres a partir de les sis la tarda amb entrada lliure, Marta Martí ha compartit amb els assistents a l’acte el testimoni sonor de Rosa Pont i també ha aportat material divers que ha recopilat des de l’any 2008.

Una aproximació a la vessant professional de Rosa Pont, que va exercir d’operària pastissera, però també a la realitat social i personal en temps de guerra, de la vintena de dones colomenques que van accedir a participar en la cerca de Marta Martí.

L’historiador, Josep Maria Casas Crous, també ha participat en el projecte.

Les pròximes dones homenatjades seran la comadrona Maria Ferrés Güell, el pròxim 12 de febrer, la modista Rosa Basart Pahí el dimecres 19 i, tancarà el mes de febrer, la botiguera Maria Mas Fàbregas.

temps de dones santa coloma de farners 2020

  Imatge