La comunitat educativa de l'Escola El Bruc somia l'escola que vol

L’Escola El Bruc de Riells i Viabrea ha celebrat aquest divendres “La festa del somni: l’escola que volem”.

Els pares i mares dels alumnes de l’Escola El Bruc han participat en la jornada  “La festa del somni: l’escola que volem”. Els 177 estudiants i 20 mestres que formen part del centre educatiu han decorat l’Escola amb diversos motius, posant en comú els seus somnis sobre com volen que sigui l’Escola. L’activitat s’emmarca en les actuacions que l’Escola El Bruc porta a terme des de que va decidir esdevenir una comunitat d’aprenentatge.

Les comunitats d’aprenentatge consisteixen en un procés transformació social i cultural d’un centre educatiu i del seu entorn per a aconseguir una educació basada en el diàleg i la participació de la comunitat i que es concreta en tots els espais del centre.

Un dels elements fonamentals dins les Comunitats d´Aprenentatge és la participació de tota la comunitat educativa: familiars, professorat, voluntaris i entitats, que treballen en pla d´igualtat amb un objectiu compartit: l’èxit dels aprenentatges.

L’Escola El Bruc és l’únic centre educatiu de la comarca que s’ha constituït com a comunitat d’aprenentatge.

La jornada ha finalitzat amb un ball al pati de l’escola on tota la comunitat educativa hi ha participat. Els pares i mares han pogut també ser partícips de l’Escola que volen deixant per escrit els seus somnis. Aquest dissabte es portarà a terme una sessió on es prioritzaran tots aquests somnis per tal de poder-los fer efectius i transformar-los en objectius de l’Escola.

somia la teva escola

  Imatge