Prop de 9.000 persones visiten la Fiporc de Riudellots

Riudellots de la Selva ha celebrat aquest cap de setmana la 7a edició de la Fiporc.

Riudellots s’ha omplert de visitants durant tot el cap de setmana.  Prop de 9.000 visitants han pogut gaudir de la 7a edició de la Fiporc. Enguany l’encarregat d’inagurar la Fira ha estat el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, que acompanyat de l’alcaldessa de Riudellots, Montserrat Roura i el diputat de Promoció i desenvolupament econòmic local de la Diputació de Girona, Jordi Camps, ha estat l’encarregat de fer la tradicional tallada de fuet. 
Després de la inauguració, Quim Torra ha pogut visitar la Fira i tastar els diferents productes dels expositors.

Durant dissabte i diumenge s’han dut a terme degustacions, diferents tallers infantils i demostracions del procés de matança i elaboració d'embotits, entre d'altres activitats relacionades amb el món i la gastronomia del porc. A Riudellots de la Selva el sector carni s’ha convertit en un del principals eixos econòmics i símbol identitari de la població on cada dia es maten als escorxadors del municipi 27.500 porcs. La Fira va néixer amb la voluntat de posar en valor tot el que envolta el món del porc i suposa un dels esdeveniments més importants que tenen lloc a Riudellots.

L’àmplia zona gastronòmica de tast ha estat un any més la gran protagonista de Fiporc. Els visitants han pogut gaudir dels esmorzars de forquilla i degustar tota mena de productes i derivats del porc. Enguany la zona de tast s’ha ampliat amb un nou productor local.

Més d’un centenar de voluntaris i voluntàries s’han bolcat un any més en l’organització de la Fiporc que es consolida any rere any com una de les fires temàtiques més importants de comarques gironines.

Durant la Fiporc s’han celebrat tot tipus d’activitats com l’exposició de vehicles clàssics i esportius, la mostra d’oficis antics, la trobada de puntaires, la passejada de tractors antics, l’actuació del ball de gitanes de Santa Eulàlia de Ronçana a la plaça de l’esglèsia, l’actuació castellera a càrrec dels Castellers de Viladecans, els Castellers de Caldes de Montbui, els Castellers de Castellar i els Castellers de les Gavarres,  les exposicions a la sala d’actes i la casa de cultura i el concurs de dibuix “El porquet de Fiporc”. L’entrega de premis ha tingut lloc dissabte i ha anat a càrrec de Montserrat Roura, alcaldessa de Riudellots i Cristina Pineda, regidora d’Educació que han entregat un petit obsequi a als i les guanyadores de les quatre categories a concurs.

7a FIPORC

  Imatge