Més de 700 persones han desfilat en la Rua de Carnestoltes

Una dotzena de colles han participat en la rua de carrosses i comparses de Santa Coloma de Farners.

La Rua de Carnestoltes és l’acte més important i multitudinari del Carnaval de Santa Coloma de Farners. 

Més de 700 persones, un centenar més que l’any passat, han exhibit, aquest dissabte a la tarda, les seves disfresses, carrosses, coreografies i ganes de gresca pel centre de la població. Aquest any, el municipi només ha celebrat la rua diürna.

Molt de públic de totes les edats s’ha aplegat a banda i banda del recorregut per gaudir de l’espectacle que, per a les colles, també és una competició.

El concurs, enguany, ha presentat algunes novetats. S’ha modificat el quadre de premis i s’ha incrementat la dotació econòmica. En total, 1.900 euros repartits entre un premi a la millor comparsa, un premi a la millor carrossa, un premi a la millor coreografia i un premi a la millor comparsa o carrossa de Santa Coloma. A banda, totes les colles reben una gratificació econòmica per participar en l’esdeveniment.

El jurat no ho ha tingut gens fàcil per a puntuar a les colles per la seva qualitat i ha valorat aspectes com la coreografia, l’originalitat i el tema, el vestuari, el maquillatge o l’ornamentació de les carrosses.

Les colles s’han concentrat en el carrer Sorrai i han desfilat pel carrer Joan Riera Gubau, carretera dels Banys, carrer Sant Sebastià, passeig Sant Salvador i ha finalitzat en el carrer Pere Costa. Un recorregut que es va estrenar l’any 2018 per aconseguir una rua més àgil i segura.

Els grups també han disposat d’un parell de punts, davant l’església de Sant Sebastià i a l’altura del carrer Noguer, per aturar-se i mostrar la seva coreografia. La resta de trams no poden aturar-se per fer el seu ball.

Bona part de les colles que participen en la rua són del municipi però també provenen d’altres poblacions de la comarca com Amer i Sils.

Una tarda plena de diversió i música on l’activitat habitual d’associacions, fundacions o entitats es transforma en grans dosis de xerinola, aprofitant els manaments transgressors que dicta el Carnestoltes.

Tot seguit, us deixem amb un recull d’imatges de la desfilada que ha estat un dels actes més esperats del Carnaval 2020.

santa coloma de farners carnestoltes 2020

  Imatge