Riells i Viabrea tanca el Carnaval amb una exitosa rua

La Rua de Carnaval de Riells i Viabrea ha estrenat nou recorregut i consolida el creixement sostingut de participants.

Unes 650 persones han desfilat, aquest diumenge, a la Rua de Riells i Viabrea, l’acte més multitudinari del Carnaval a la població.

El públic, de totes les edats, ha pogut veure desfilar a colles del mateix municipi però també de poblacions veïnes com Pineda de Mar, Hostalric, Fogars de la Selva, Vidreres, Massanes, Lloret de Mar, Vilassar de Mar i Sant Celoni.

La desfilada d’enguany ha tornat a créixer en nombre de participants i colles inscrites, una tendència que s’ha anat consolidant en els darrers anys i l’ha situat com una de les rues de Carnaval més importants de la zona. 

Una de les principals novetats d’aquesta edició de la rua han estat les modificacions en el recorregut per millorar-ne l’accessibilitat. Els grups s’han concentrat en el carrer Montnegre amb Plaça del Mercat a les quatre de la tarda i una hora més tard, han sortit en direcció en el Pavelló Municipal, passant per la carretera GI-552, l’avinguda Salvà i el carrer Maria Martí.

La rua de Riells i Viabrea és un excel·lent aparador de l’esforç i la il·lusió que posen les colles en els seus projectes, però alhora també és un concurs que els permet aconseguir nous recursos i rivalitzar amb la resta de colles en un ambient de germanor. En aquest sentit, l’Ajuntament destina una important partida econòmica a l’esdeveniment. 

Aquest any s’han lliurat més de 4.000 euros dividits en més d’una dotzena de premis. 2.500 euros s’han repartit entre les 6 comparses més ben valorades pel jurat. 1.200 euros han anat a parar a les carrosses que han aconseguit una millor puntuació i, les colles locals, també han accedit a un premi a la millor comparsa i un premi a la millor carrossa de la població, cadascun dotat amb 200 euros.

La festa s’ha acabat a l’interior del poliesportiu amb el tradicional ball de comparses, que han seguit des de les grades una gran quantitat d’espectadors i el lliurament de premis a càrrec de les autoritats locals. El Club Riells també ha ofert un servei de bar per a qui volgués fer un mos. La rua de Carnaval ha posat el punt final a la festa del Carnestoltes a Riells i Viabrea d’enguany.

riells i viabrea carnestoltes 2020

  Imatge