5 companyies de teatre amateur gironí a la mostra de Riudellots de la Selva

Durant el mes de març, Riudellots de la Selva celebra la segona mostra de teatre amateur del municipi amb la participació de cinc companyies gironines i una programació d’obres i artistes per a tots els gustos.

La mostra s’emmarca en la sisena campanya de Teatre Amateur que la Fundació Casa de Cultura de Girona i la Federació Teatral Amateur Gironina impulsen des de l’any 2015.

Aquest dissabte, ha pujat a l’escenari de la Sala d’Actes el grup Zam Teatre de Torroella de Montgrí que ha representat ‘Lisístrata’, basada en la comèdia d’Aristòfanes i sota la direcció de Mariona Font i Pi.

Lisístrata és una comèdia que fou escrita entorn el 411 aC, quan la ciutat d’Atenes estava immersa en una dura guerra. Lisístrata és també la protagonista de l’obra. Ella decideix iniciar una vaga de sexe per obligar als homes a fer la pau, una idea que han imitat alguns col·lectius de dones en la història recent.

Lisístrata esdevé una inspiració feminista i pacifista a través d’un prisma còmic ple de dobles sentits i jocs de paraules, que casualitat o no, la representació ha coincidit amb la commemoració del Dia Internacional de les Dones.

Una proposta escènica que juga amb l’atemporalitat, l’espai neutre, les projeccions, música i coreografies.

Una mostra i una campanya que pretén donar suport a les companyies i incentiva l’assistència del públic en els teatres gironins.

Les entrades tenen un preu de vuit euros a la mateixa taquilla del teatre o sis euros comprada anticipadament a la Casa de Cultura.

 

  Imatge