Canya i Conya gran triomfadora de la Ressaca de Carnaval de Tossa

La colla Canya i Conya ha estat la gran guanyadora de la Gran Rua de la Ressaca del Carnaval de Tossa celebrada aquest dissabte.

El Carnaval de la Costa Brava Sud ha arribat aquest cap de setmana a la recta final amb la ja famosa “Ressaca del Carnaval” de Tossa. Dissabte els principals carrers del municipi han acollit una gran Rua, que enguany ha batut rècord de participació. Més de 1.600 persones de 31 colles, provinents de Barcelona, Lloret, Pineda, Massanes, Mollet del Vallès, Sant Pere de Vilamajor, Fornells de la Selva, Santa Cristina d’Aro, Sant Joan les Fonts, Salt, Olot, Sant Feliu de Guíxols, Girona, Llagostera i Riells i Viabrea han ofert un gran espectacle de llum i color. Cada comparsa i colla ha desfilat davant de l’atenta mirada del jurat. L’espectacularitat de les disfresses així com de les carrosses i les coreografies de les diferents colles han enlluernat el públic assistent durant les més de tres hores que ha durat la Gran Rua de la Ressaca del Carnaval de Tossa. Tot seguit, s’ha donat pas al concurs de coreografia en el pavelló d’esports el popular “Sambòdrom”, únic a la Costa Brava. Enguany s’han destinat uns 10.000 euros en totes les categories i com a novetats s’ha creat la categoria “local” de carrosses, comparses i individual i el premi a la millor carrossa en totes les categories. Una altra novetat que ha comptat amb molta acceptació ha estat el premi popular.

Ben entrada la mitjanit ha estat el moment més esperat pel públic: l’entrega de premis. El premi popular valorat en 200 euros ha estat per la Colla Encantats, com a premis especials Els amics del Carnaval Mar i Muntanya s’ha endut el premi a la gresca i al del bon rotllo ha estat per Les Drac’s per la Història interminable.

El premi a la millor coreografia del concurs del Sambòdrom ha estat per segon any consecutiu per la Colla Canya i Conya que s’ha endut un premi de 400 euros.

El premi per la millor carrossa valorat en 400 euros ha estat per Els 4 gats.

Pel que fa a la categoria local de carrosses el 3r premi ha estat per l’Assoc. Cultural Tik Tak, el 2n per la colla d’Els guapus i el primer premi valorat en 700 per Canya i Conya.

A la categoria general el premi a la millor disfressa individual ha estat per Marc Arcusa, en la categoria escolar “Els joves” han quedat en segona posició i el primer premi ha estat La canya guapa que ‘sha endut un premi valorat en 200 euros.

Pel que fa a comparses el 5è lloc ha estat per Welcome & Friends, el quart per Las Petardas, el 3r per Dakidallà, el 2n pels Veïns de Sta. Rosa i en primer lloc Els Emmaskarats que s’han endut un premi de 700 euros.

En la categoria de carrosses l’Assoc. Cultural Tik Tak ha quedat en 5a posició, La Carnavalesca d’Olot en 4t lloc, en tercera posició la colla Encantats, en segon lloc Els guapus i en primer lloc Canya i Conya que s’han endut un premi de 2.000 euros i s’han confirmat com els grans guanyadors de la nit.

Amb l’entrega de premis Tossa ha tancat una nova edició de la Gran Rua de la Ressaca del Carnaval. Les properes cites amb el Carnestoltes de Tossa són l’edició d’estiu de la rua  que es farà el dissabte 20 de juny, per obrir la Festa Major de Sant Pere, i la festa de les colles de Carnaval a la platja que es farà el dissabte 29 d’agost.

ressaca carnaval 2020

  Imatge