Maria Canaleta és la primera dona nascuda a la vila que fa 100 anys

Riells i Viabrea ha viscut, aquest diumenge, una efemèride molt especial. Una de les seves veïnes més il·lustres, Maria Canaleta, ha fet 100 anys.

No és la primera vegada que una persona resident al municipi travessa el llindar dels 100 anys, però es la primera vegada que hi arriba una persona nascuda a la vila.

Per aquest motiu, les autoritats locals s’han volgut sumar a la celebració familiar respectant les normes que dicta el confinament.

A les set de la tarda, agents de la Guàrdia Municipal i l’Associació de Defensa Forestal, amb les sirenes i els llums dels seus vehicles encesos, s’han desplaçat fins a l’habitatge de Maria Canaleta.

Aquesta vegada també s’hi ha unit la comitiva formada per regidors, regidores i l’alcalde.

Les autoritats locals que li han fet arribar una placa commemorativa i un ram de flors. També li han dedicat unes paraules a través de la megafonia dels vehicles i li han cantat la cançó d’aniversari.

La família ha explicat que ho han celebrat, però sota confinament i sense una part de la família. I les autoritats locals han recordat que Maria Canaleta és història viva del poble perquè ha viscut totes les etapes del municipi com l’edificació, la industrialització, les guerres i el progrés.

Maria Canaleta i la seva família s’han mostrat agraïts i emocionats amb la visita de la Guàrdia Municipal i l’ADF així com la presència de les autoritats.

Des de l’activació de l’Estat d’Alarma, ja són diversos els veïns i veïns, de totes les edats, que han rebut la visita de la Guàrdia Municipal i l’ADF el dia del seu aniversari.

  Imatge