Tossa de Mar celebra una Festa Major d’Estiu inusual

Tossa de Mar ha celebrat entre aquest diumenge i dilluns, la seva Festa Major d’Estiu.

La situació actual ha comportat una reducció dels dies de festa i del nombre d’activitats.

Els balls, espectacles infantils o els focs d’artifici s’han ajornat fins a l’any vinent, per evitar aglomeracions de gent.

Dins la programació 2020 s’han mantingut les activitats més simbòliques i tradicionals de la Festa de Sant Pere, patró dels pescadors i copatró de la vila

La resposta dels tossanencs i tossanenques com sempre ha estat magnífica. S’ha completat tot l’aforament previst a cada activitat i s’han respectat les normes de distanciament i higiene per evitar la propagació de la Covid-19.

Coincidint amb la Revetlla de Sant Pere, diumenge a la tarda, en el Passeig Mossèn Cinto Verdaguer, s’ha donat la benvinguda a la Festa Major amb la lectura del Pregó a càrrec de Dr. Josep Nicolás, reconegut metge de Medicina de Família  a la vila des de fa dues dècades.

Nicolàs ha estat acompanyat de les autoritats locals, encapçalades per l’alcaldessa, Immaculada Colom, col·lega de professió de Nicolás de fa molts anys a Tossa.

El primer dia de Festa Major d’Estiu s’ha acabat amb una Cantada d’Havaneres a càrrec d’Els Cremats, que han combinat havaneres amb cançó de taverna.

Dilluns, Sant Pere, tossencs i tossenques s’han reunit a l’església parroquial de Sant Vicenç, l’altre copatró de la vila, per celebrar la missa en honor de Sant Pere.

L’ofici solemne ha començat a les dotze. Una hora més tard, ha sortit del temple la tradicional processó en direcció a la Platja Gran.

 

  Imatge