Arbúcies commemora el 50è aniversari de l’accident aeri al Montseny

Aquest divendres, 3 de juliol, s’han complert 50 anys de l’accident aeri del Montseny on van perdre la vida 112 persones. Es tracta de l’accident aeri més greu que ha ocorregut a Catalunya i un dels més importants de l’Estat per l’elevat nombre de víctimes que va haver-hi.

Totes les víctimes mortals eren angleses. Van perdre la vida set membres de la tripulació i la resta eren turistes que venien de vacances a la Costa Brava en un viatge organitzat pel famós Tour operador anglès Clarksons.

L’avió Comet 4 de la companyia Dan-Air cobria la ruta entre l’aeroport de Manchester i l’aeroport del Prat de Barcelona. Poc després de les sis de la tarda, l’aparell va impactar contra la falda nord-est del cim de les Agudes, a prop d’Arbúcies. L’avió es va estavellar contra el Montseny quan començava a realitzar les maniobres de descens.

Finalment, els cadàvers no van ser repatriats al Regne Unit i van ser enterrats al cementiri d’Arbúcies, on s’ha fet l’acte de record d’aquells tràgics fets amb la presència de les autoritats locals, diverses famílies angleses, membres de la Policia Local i Bombers d’Arbúcies i el Cònsol General Britànic a Catalunya i Balears.

L’alcalde, Pere Garriga, ha destacat la gran solidaritat del poble d’Arbúcies.

Durant l’emotiu acte s’ha fet una ofrena floral i s’ha interpretat en directe El Cant dels Ocells de Pau Casals.

Des de l’Ajuntament han manifestat la voluntat, si la situació sanitària de la Covid-19 ho permet, de dur a terme un acte de reconeixement l’any vinent. I a partir d’un treball de recerca que està realitzant l’historiador, Ot Ordeig, també es vol fer un documental i una exposició sobre l’accident.

 

  Imatge