El nou pont sobre la riera d’Osor està obert

Aquest és el nou pont sobre la riera d’Osor. La inversió per construir-ne un de nou ha superat el mig milió d’euros, que ha finançat íntegrament de la Diputació de Girona.

La infraestructura és una plataforma que forma part de la xarxa de Vies Verdes que uneix Olot i Girona i fa de frontera entre les poblacions d’Anglès i La Cellera de Ter.

El pont va resultar greument afectat durant les riuades i tempestes de Glòria, a finals de gener. Arbres i restes vegetals van formar un tap entre les columnes del pont, l’estructura va cedir i també es van rebentar canonades d’aigua.

La Diputació de Girona i el Consorci de les Vies Verdes van decidir enderrocar-lo totalment i fer-ne un de nou. El nou pont és voladís, té més capacitat hidràulica complint les recomanacions de l’Agència Catalana de l’Aigua i està preparat per acollir el pas de més persones.

Les obres van començar a finals de febrer i la pandèmia del Coronavirus no ha afectat els terminis per la seva entrada en funcionament.

Des del territori també celebren l’entrada en servei del nou pont perquè és un pas molt freqüentat pels veïns i veïnes d’Anglès i la Cellera de Ter i el nou disseny representa una millora molt important en seguretat.

 

  Imatge