La ‘Ruta del Vescomtat de Cabrera’, un projecte de comarca i país

La nova ‘Ruta del Vescomtat de Cabrera’ abasta 12 municipis de la comarca de la Selva i es subdivideix cinc rutes conceptuals a través de la qual podem conèixer la història del Vescomtat de Cabrera.

La presentació s’ha dut a terme a Blanes, aquest divendres, amb la presència de totes les institucions que han impulsat el projecte. I s’ha fet a la Plaça de l’Església, on hi ha els vestigis de l’antic Palau Vescomtat del llinatge dels Cabrera.

Un viatge cap a l’Edat Mitjana, Moderna i Contemporània que agermana les poblacions d’Arbúcies, Breda, Blanes, Caldes de Malavella, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Riells i Viabrea, Sant Feliu de Buixalleu, Sils, Susqueda, Vidreres i Hostalric.

En total s’han plantat 37 tòtems i cartells arreu de la comarca. I les rutes es divideixen en aquestes cinc temàtiques: la Ruta Militar: la Guerra i Política a l’Edat Mitjana; la Ruta Administrativa: el govern d’un territori medieval; la Ruta Religiosa: la dimensió espiritual; la Ruta Comercial: Preparats per als nous temps, i finalment, la Ruta Coneixement i Recerca: Descobreix el Vescomtat.

Un projecte en el qual es va començar a treballar l’any 2017 per crear el “Producte turístic cultural Vescomtat de Cabrera”.

Des del Patronat del Castell de Montsoriu el reivindiquen com una aposta de país.

Per l’Ajuntament de Blanes, la nova ruta s’emmarca dins el gran esforç que està fent la població en l’àmbit patrimonial, històric i cultural.

L’acte també ha comptat amb la participació dels gegantons de l’Esbart Joaquim Ruyra, Bernat de Cabrera i na Violant de Prades que han ballat el 'Ball de Garlandes' davant l'antic Palau dels Vescomtes de Cabrera.

A part, la descoberta del tòtem identificatiu de la Ruta del Vescomtat de Cabrera a la Plaça de l’Església de Blanes ha simbolitzat la posada en marxa de la ruta arreu de la comarca.

Molt aviat també s’activarà un portal web que recollirà tota la informació del projecte i les rutes així com diverses recreacions digitals que ens ajudaran a comprendre, encara millor, un passat que continua molt viu en els nostres dies.

 

  Imatge