El Castell de Montsoriu reobre les portes sota la nova normalitat

El Castell de Montsoriu ha estrenat, aquest divendres, la desena temporada des de la seva obertura al públic l’any 2011, després de vint anys d’obres de rehabilitació.

Des de mitjans març, quan es van instaurar l’Estat d’Alarma per la pandèmia, el castell ha restat tancat al públic per a prevenir el contagi de la Covid-19.

Durant el mes de juliol, el castell de Montsoriu obre al públic de divendres a diumenge, de les 10 del matí a les 19 h de la tarda, si bé les entrades es venen fins una hora abans del tancament. Les visites guiades es fan només el dissabte al matí, a les 10 i a les 11.30 h, i la resta de dies la visita es lliure. Durant el mes d’agost està prevista l’ampliació dels dies de visita, horaris i visites guiades.

Els visitants del castell han de seguir totes les mesures de seguretat corresponents a la COVID-19 que s’han implementat en les darreres setmanes.

Considerat el castell gòtic més importat de Catalunya, la visita guiada al castell de Montsoriu és especialment recomanable per a famílies amb nens i nenes a partir de cinc anys. La visita guiada permet, per una banda, conèixer la història de Montsoriu, la seva estructura militar i de palau i, per l’altra, inclou aspectes més atractius per als infants com l’explicació de les llegendes que envolten Montsoriu i el seu entorn.

El mes de gener, l’equipament va obrir una nova etapa. L’alcalde d’Arbúcies i vicepresident primer del Consell Comarcal de la Selva, Pere Garriga, va assumir la presidència del Patronat del Castell amb l’objectiu d’aconseguir que el castell tingui l’esplendor i lideratge que li correspon.

El Consell Comarcal i el Patronat confien que durant els mesos d’estiu s’assoliran rècords històrics de visites pel fet que la majoria de catalans i catalanes faran turisme de proximitat i cultural.

 

  Imatge