Una Festa Major diferent, molt segura i per a totes les edats

Arbúcies ha celebrat la seva Festa Major 2020 amb una gran participació en totes les activitats que s’han adaptat a una estricta normativa de seguretat a causa de la pandèmia.

L’Ajuntament ha concentrat els actes més multitudinaris a l’emblemàtic espai de Can Cassó per a garantir la distància de seguretat interpersonal entre el públic i regular la limitació d’aforament.

Dijous al vespre, a la terrassa de La Gabella s’han lliurat els premis del 25è Concurs de Poesia Ametista.

Isaac Duaigües, Laura Moré i Margarita Carbonell han estat les guanyadores i guanyador d’una edició molt especial. Per una banda perquè el certamen ha arribat al primer quart de segle i en segon lloc perquè les circumstàncies actuals han obligat a canviar l’emplaçament, reduir l’aforament a una quarantena de persones i prendre totes les mesures necessàries per evitar la transmissió de la Covid-19.

El lliurament dels premis s’ha arrodonit amb l’espectacle de poesia i música Curts crus, narrats per Assumpta Mercader i amb l’acompanyament musical de Maria Carretero. Un conjunt de contes i poemes extraordinàriament breus i sintètics, que diuen molt amb poques paraules i que presenten l’obra més concentrada com Jordi Masó, Jesús M. Tibau, David Vila, Elisenda Solsona, Pere Calders, Jaume Cabré, Perejaume, Joan Brossa i d’altres.

Divendres al vespre s’ha dut a terme l’acte inaugural de la Festa Major amb diferents actuacions i el pregó.

S’ha fet un tastet musical a càrrec de l’Escola de Música mestre Lluís Torres d’Arbúcies amb la participació de Sergi Callís i Míriam Domènech, el Club Patí Arbúcies ha exhibit el gran talent de les seves patinadores, la regidoria d’Activitat Física i Esport ha ofert una mostra de funky i el futbolista internacional del Mònaco i nascut a Arbúcies, Keita Baldé, ha enviat un vídeo-pregó en el qual ha desitjat una molt bona Festa Major als arbuciencs i arbucienques, especialment per la difícil situació social i econòmica que està comportant la pandèmia i ha demanat la màxima unió de la seva població natal per combatre el Coronavirus.

Dissabte a la nit, l’actor selvatà, Quim Masferrer, el popular foraster de TV3, ha desembarcat a la vila amb el seu nou espectacle que converteix als veïns i veïnes en protagonistes d’un plató de televisió itinerant.

L’espectacle ‘Moltes Gràcies’ va néixer durant les setmanes de confinament sota la filosofia de ‘si el públic no pot anar al teatre, l’actor i l’escenari es mou fins a pobles i ciutats d’arreu del país per compartir anècdotes i experiències a qualsevol espai urbà’. Igualment que passa en el seu famós programa de televisió, però en un format de carrer molt innovador i original, Quim Masferrer s’acosta a la gent per parlar amb ells.  El xou s’ha pogut seguir des de les balconades, per internet en directe i en una pantalla gegant a Can Cassó.

Diumenge a la nit, el Grup de Teatre de Sant Hilari i Teatre Centre d’Arbúcies han presentat l’obra còmica ‘Terapèutic’ que està tenint una molt bona acollida per on passa.

L’escenari de Can Cassó s’ha transformat en la consulta d’un psiquiatre. Jordi Ferragut en el personatge de ‘Fut’ i Jaume Fàbregas en el personatge de ‘Met’ es posen a la pell d’un psiquiatre i pacient no han deixat a ningú indiferent i que han fet riure i passar una molt bona estona al públic veient aquesta comèdia entretinguda plena de situacions divertides i còmiques.

Uns espectacles de la Festa Major que, tal com explica la regidora, han sofert canvis en el format pel Coronavirus.

L’últim dia de Festa Major s’ha dividit entre un públic més familiar a la tarda i adult a la nit.

A la tarda les famílies han gaudit de l’actuació del reconegut grup The Penguins / Reggae per Xics que han presentat el seu espectacle ‘Ballant damunt la lluna’.

Un espectacle relacionat amb el quart disc de la formació i que, segons expliquen els seus components, enceta una nova aventura i un viatge ple de música i de diversió, amb ritmes jamaicans i que per primera vegada inclou composicions pròpies que s’incorporen al repertori tradicional infantil.

Grans i petits han partit de l’Estació espacial ‘Kingston’ i amb l’ajuda d’un coet han visitat diversos planetes, han descobert cançons, ritmes i instruments.

A la nit, amb un ambient i registre absolutament diferents, el protagonista ha estat del popular actor Peyu que ha tancat la Festa Major 2020 amb l’obra de teatre ‘L’home orquestra’

L’actor d’Osona fa una paròdia-homenatge d’aquesta figura que tots hem vist actuar alguna vegada a la Festa Major del poble.

A L’home orquestra Peyu fa un recull dels seus millors textos i els posa en escena amb el fil conductor de la mateixa Festa Major perquè, tal com explica ell mateix, la gent que no pugui anar a tots els actes de la festa, amb una horeta vegi una mica de tot.

Un Peyu en estat pur que ha estat el colofó a quatre dies intensos de Festa Major, una Festa Major diferent, però on ho ha faltat en cap moment l’ambient de les grans ocasions.

 

  Imatge