Les obres del port de Blanes s’allargaran més de mig any

El director general de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, i l'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, han visitat aquest dijous al matí, els treballs d’arranjament dels danys estructurals que va patir a finals de gener el port de Blanes a causa del temporal Gloria.

L’obra suposa una inversió de 2,4 milions d’euros.

El Consell Executiu va aprovar, a mitjans del mes de juny, la declaració d’emergència per a la reparació dels danys estructurals que va patir el dic de recer al port blanenc a l’hivern.

Els treballs consisteixen en el reforç del dic de recer, especialment en la tercera alineació d’aquesta infraestructura, on el temporal va causar un esvoranc a l’escullera i una obertura a l’espatller en un tram de 30 metres de longitud.

El projecte de reparació del port consisteix en la retirada de l’escullera que es va col·locar provisionalment després del temporal per tapar l’esvoranc i l’obertura de l’espatller i l’enderroc del tram d’espatller i del paviment afectat.

Es reforça la part exterior del dic de recer amb la reposició de pedra d’escullera i blocs de formigó i es construeix un nou tram d’espatller. També es pavimenta la part del moll afectada.

Els blocs es construeixen en una planta de formigó que s’ha instal·lat al mateix port per evitar el pas d’una trentena de camions diaris pel nucli urbà.

En total s’utilitzaran 20.000 tones d’escullera, 500 blocs de formigó de 22 tones per unitat i més de 200 blocs de formigó de 32 tones per unitat.

La situació de la pandèmia també va endarrerir tota la tramitació del projecte i l’inici de les obres.

Aprofitant la visita a les obres, també s’ha presentat i posat en servei el primer punt de recàrrega de vehicles elèctrics de Ports de la Generalitat de Catalunya a la Costa Brava.

L’estació de Blanes forma part de la xarxa de 14 estacions de recàrrega que ha començat a oferir el departament de Ports a la costa catalana i que quan estiguin totes operatives permetran recórrer el litoral de punta en punta en vehicle elèctric garantint-ne l’autonomia sempre.

 

  Imatge