Tossa reivindica el paper de la dones tossenques amb un nou museu

Tossa de Mar ha presentat aquest divendres a la tarda la primera fase del projecte del nou Museu de la Dona amb una tarda de portes obertes.

L’espai museogràfic està situat a Can Ganga, en el tradicional barri de pescadors, el carrer Es Codolar número 8. Can Ganga és mas fortificat del segle setze que va ser una de les primeres edificacions construïdes fora de les muralles.

La iniciativa neix de la voluntat de realçar el protagonisme de les dones tossenques i reconèixer el seu paper i contribució en tots els àmbits de la història local així com dotar d’activitat i continguts Can Ganga.   

El recorregut es divideix en cinc sales temàtiques i els visitants poden resseguir el fil de la història de les protagonistes mitjançant recursos audiovisuals, objectes i plafons explicatius.

El centre obrirà de dimecres a divendres, de cinc a vuit del vespre, i els dissabtes i diumenges una hora més, fins a les nou.

Aquest és el primer pas de la regidoria d’Igualtat cap a la creació del Museu de la Dona.

Des de la regidoria volen convertir Can Ganga en un espai dinamitzador del foment de la igualtat i de prevenció del sexisme amb l’impuls de diferents iniciatives.

 

  Imatge