18 càmeres de vigilància per a intensificar la seguretat a Riudellots

La Divisió tècnica de planificació de la Seguretat de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra ha autoritzat la instal·lació de 18 equipaments de reconeixement de matrícules a Riudellots de la Selva que permetran tenir vigilats tots els accessos públics.

En el ple del mes de setembre, l’Ajuntament aprovarà la seva adquisició per un import de 200.000 euros, amb l’obra d’instal·lació inclosa.

Fa temps que diversos sectors econòmics de la població reclamen una mesura com aquesta per a reforçar la seguretat. La intenció de l’Ajuntament era realitzar una implantació gradual de les càmeres de reconeixement de matrícules. Per aquest motiu, en els exercicis pressupostaris dels darrers anys hi consta una partida econòmica específica pel projecte. Però finalment, la instal·lació dels equips es farà de cop i en el mes de setembre, es tramitarà una modificació del pressupost municipal per a dotar la partida existent dels 200.000 euros que costarà l’actuació.

Pròximament, es firmarà el conveni entre el Departament d’Interior i l’Ajuntament.

Les gravacions de les càmeres només es revisaran en cas d’un robatori o incidència i la posició dels equips no afectarà la intimitat i la privacitat dels riudellotencs i riudellotenques.

L’objectiu és tenir les càmeres instal·lades i operatives abans que acabi l’any.

Simultàniament, l’Ajuntament ha convocat un concurs oposició per a doblar la plantilla del cos de vigilants municipals. Actualment, la plantilla està formada per un parell d’agents, i quan s’hagin assignat les noves places seran quatre.

 

  Imatge