El popular folklorista, Jaume Arnella, actua a Sant Hilari Sacalm

Jaume Arnella, l’últim romancer en actiu dels Països Catalans, ha actuat aquest dimarts a la nit a la Font del Pic de Sant Hilari Sacalm.

Distingit amb la Creu de Sant Jordi l’any 2001, premiat deu anys abans amb el Premi Nacional de la Música o l’any 2014 amb el Premi Memorial Lluís Companys, entre altres guardons, el públic ha pogut escoltar diverses peces del seu extens cançoner que inclou composicions pròpies, poemes i temes populars que l’han convertit en un referent de l’escena musical tradicional i folklore català des de finals dels anys 60 i fins a l’actualitat.

Jaume Arnella va començar l’any 1967 amb el Grup de Folk, formació amb la qual va enregistrar un parell de discos. Posteriorment va formar part de grups emblemàtics de música popular catalana com Els Sapastres, la Cobla Cotofluix i l’Orquestrina Galana. L’any 1973 va emprendre el camí en solitari col·laborant assíduament amb el pianista Rafel Sala i des de finals dels anys vuitanta es dedica a cantar romanços tradicionals i de composició pròpia.

El Foc de Camp de Sant Hilari Sacalm se celebra en record de la “Marxa de la llibertat” de 1976. La presentació de la “Marxa de la llibertat” a Sant Hilari es va dur a terme en un foc de camp aquell estiu de fa quaranta-quatre anys.

L’actuació s’ha dut a terme sota els estrictes protocols relacionats amb el Coronavirus.

 

  Imatge